Ziraat Türkiye Kupası maçları ne zaman Türkiye Kupası maç programı hangi maçlar var?

Futbolda ara verilen dönem sonrası Türkiye Kupası maç programı futbol severler tarafından araştırılıyor. Ziraat Türkiye Kupası maçları ne zaman yayınlanacak? Türkiye Kupası son 16 turu heyecanına geri sayım sürüyor. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 1962-1963'ten itibaren düzenlenen Türkiye Kupası, 1980-1981 sezonu itibarıyla Federasyon Kupası adı altında oynanmaya başladı. Organizasyonun adı 1992-1993 sezonundan itibaren yeniden Türkiye Kupası olarak değiştirildi. Ziraat Türkiye Kupası final maçında tarihinde ilk kez finale çıkan Ege ekibi Akhisarspor, Fenerbahçe'yi yenerek kupanın sahibi oldu: 3-2. 12'de Hasan Ali serbest vuruşu pas olarak kullandı, Mehmet topu topukla bıraktı. De Souza karşı karşıya vurdu, kaleci Fatih topu son anda çıkardı. 19'da Şener sağ kanattan ortasını açtı, ceza sahası içinde yaşanan karambolde top en son De Souza'nın önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda top az farkla auta çıktı. 22'de Soldado orta sahadan aldığı topla ceza sahasına girip şutunu çekti, Fatih güçlükle çeldi.

Türkiye Kupası maç programı futbol severler tarafından merakla araştırılıyor. Ziraat Türkiye Kupası maçları ne zaman yayınlanacak? Türkiye Kupası’nda hangi maçlar oynanacak? Türkiye Futbol Federasyonu, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maç programını açıkladı. Son 16 turunda ilk maçlar 15, 16 ve 17 Ocak tarihlerinde, rövanşları ise 22, 23 ve 24 Ocak tarihlerinde oynanacak. Kupanın son şampiyonu Akhisarspor oldu. Ziraat Türkiye Kupası final maçında tarihinde ilk kez finale çıkan Ege ekibi Akhisarspor, Fenerbahçe'yi yenerek kupanın sahibi oldu: 3-2. 12'de Hasan Ali serbest vuruşu pas olarak kullandı, Mehmet topu topukla bıraktı. De Souza karşı karşıya vurdu, kaleci Fatih topu son anda çıkardı. 19'da Şener sağ kanattan ortasını açtı, ceza sahası içinde yaşanan karambolde top en son De Souza'nın önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda top az farkla auta çıktı. 22'de Soldado orta sahadan aldığı topla ceza sahasına girip şutunu çekti, Fatih güçlükle çeldi. Maçın bitiş düdüğü ardından meydanda kurulan dev ekranda maçı izleyen Akhisar taraftarları meşaleler eşliğinde zaferin coşkusunu doyasıya yaşadı. Akhisarlı taraftarlar böyle bir zaferi yaşatan teknik heyet, futbolcular ve yönetime sonsuz teşekkür ettiklerini ifade ederek meydanları doldurdu. Teleset Mobilya Akhisar'ın teknik patronu Okan Buruk, teknik direktörlük kariyerinde ilk kupayı aldı. Ziraat Türkiye Kupası'nın Son 16 Turu programı açıklandı. Bolu-G.Saray maçı salı, Trabzonspor- Balıkesir Baltok maçı çarşamba, Ümraniye-F.Bahçe karşılaşması ise perşembe günü oynanacak.

15 OCAK SALI

SAAT: 16.00
Kayserispor - Akhisarspor

SAAT: 18.00
Antalyaspor - Göztepe

SAAT: 19.50
Boluspor - Galatasaray

16 OCAK ÇARŞAMBA
SAAT: 16.30
E.Y.Malatya - Bodrum Bld.

SAAT: 18.30
M.Başakşehir - Hatayspor

SAAT: 20.30
Trabzonspor - Balıkesir B.



17 OCAK PERŞEMBE
SAAT: 18.30
A.Alanyaspor - Kasımpaşa

SAAT: 20.30
Ümraniyespor – Fenerbahçe

14 ayrı takım kazandı

Türkiye Kupası'nı, 55 yıllık geçmişinde şimdiye dek 14 ayrı takım müzesine götürdü.

Kupada şimdiye dek Galatasaray 17, Beşiktaş 9, Trabzonspor 8, Fenerbahçe 6, Altay, MKE Ankaragücü, Göztepe, Gençlerbirliği ve Kocaelispor ikişer, Eskişehirspor, Bursaspor, Sakaryaspor, Kayserispor ve Atiker Konyaspor da birer kez mutlu sona ulaştı.

Rekorlar Galatasaray'da

Türkiye Kupası tarihinde rekorlar Galatasaray'ın elinde bulunuyor.

Sarı-kırmızılı ekip organizasyonda 22 kez final oynarken, 17 kez kupayı müzesine götürmeyi başardı.

21 ayrı takım final oynadı

Türkiye Kupası'nın 55 yıllık geçmişinde daha önce 21 ayrı takım finallerde mücadele ederken, bunlardan 14'ü, en az 1 kez kupa sevinci yaşadı.

Finale yükselip de kupayı şimdiye dek hiç kazanamayan takımlar ise Adana Demirspor, Boluspor, Mersin İdmanyurdu, Samsunspor, Antalyaspor, Kayseri Erciyesspor ve Medipol Başakşehir.

Bunun yanı sıra Kocaelispor 2, Sakaryaspor, Kayserispor ve Atiker Konyaspor ise oynadığı tek finalde kupayı kazanma başarısını gösterdi.

Öte yandan, 15 kez final oynayan Beşiktaş 9, 14 kez finalde yer alan Trabzonspor ise 8 kez güldü.