Zenit zirveyi bırakmıyor!

Rusya Premier Lig'in 27. haftasında Zenit ve Volga karşı karşıya geldi. Petrovsky Stadı'nda oynanan ve Rusya Futbol Federasyonu'ndan hakem Igor Fedotov'un yönettiği karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılan taraf 2-0'lık skorla Zenit oldu.

Son 5 haftayı galibiyetle kapatan Portekizli teknik direktör Andre Villas-Boas'ın öğrencileri zirvedeki yerini korumuş oldu.

Zenit’te forvet Hulk ve savunmadan Criscito cezalı oldukları için bu maçta forma giyemediler.

İlk yarıyı 1-0 önde kapatan Zenit ikinci yarıda da üstünlüğünü koruyarak maçı 2-0 kazandı. Zenit'e galibiyeti getiren golleri 25. dakikada Danny Alves'in asistiyle Axel Witsel ve 78. dakikada Viktor Faizulin kaydetti.

Bu galibiyetle birlikte Zenit puanını 59'a çıkarırken, Lokomotiv Moskova'nın FC Krasnodar maçı öncesi puan farkını 4'e çıkardı. Volga Nizhny Novgorod aldığı yenilgi sonrası ligin alt sıralarından uzaklaşmayı başaramadı.

Rusya Premier Ligi'nde gelecek hafta Zenit en yakın takipçisi Lokomotiv Moskova ile sahasında karşılaşacak. Volga Nizhny Novgorod ise evinde FC Krasnodar'ı konuk edecek.

Gol krallığı yarışında, 16 golle Zenit oyuncusu Hulk zirvede yer alıyor. Hulk'u 15 golle CSKA Moskova'dan Seydou Doumbia takip ediyor.Sporx