Zemin kurbanı Belhanda!

Faslı oyuncunun Demir Grup Sivasspor maçının ardından yaptığı açıklamalar sonunu getirdi. 31 yaşındaki orta saha, zemin ile ilgili yaptığı açıklamalarda yönetimi eleştirmişti. Bu açıklamalar sonrasında yönetim, dün Belhanda'nın sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiğini açıkladı.

AKŞAM

Galatasaray'da Younes Belhanda dönemi sona erdi... Sarı-Kırmızılı Yönetim, Sivasspor maçının ardından zemin ile ilgili yaptığı açıklamada, "Böyle bir zeminde geri dönmek çok kolay değil. Biz Galatasaray'ız. Galatasaray yöneticileri burada bir çözüm bulmak zorunda. Instagram'da, Twitter'da ya da basında ne yazdığına bakmamalılar. Stadın bakımıyla ilgilenmeliler." ifadelerini kullanan Faslı oyuncunun sözleşmesini dün tek taraflı olarak feshettiğini açıkladı.

Belhanda, Galatasaray'a dava açarsa ne olur? Spor Hukukçusu Av. Aysu Melis Bağlan, yanıtladı

İÇ DİSİPLİNE AYKIRILIK TEŞKİL ETTİ

KAP'a yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Belhanda'nın 7 Mart 2021 tarihli Galatasaray-Sivasspor müsabakasından sonra yapmış olduğu röportajda kulübün imajına ve Yönetim Kurulu üyelerinin saygınlıklarına zarar veren beyanlarda bulunması sebebiyle ve daha öncesinde de Sözleşme ve Kulüp İç Disiplin Yönetmelikleri'ne ısrarlı şekilde aykırılık teşkil eden eylemlerde bulunması nedeniyle, Belhanda'nın mukavelesi Transfer Talimatı'nın 14. Maddesi uyarınca 10 Mart 2021 tarihinden itibaren derhal, tek taraflı ve haklı sebeple feshedilmiştir."

Younes Belhanda ve menajeri William D'Avila hakkında şok sözler: Soyguncu, sahtekar, küstah!..

FESİHTEN TERİM'İN HABERİ YOK

Belhanda'nın sözleşmesinin feshedilmesinin ardından sosyal medyada Galatasaraylı taraftarlar da ikiye bölündü. Bir kesim doğru karar verildiğini savunurken, diğer bir kesim ise takım şampiyonluk yarışındayken böyle bir hamle yapılması nedeniyle yönetimi eleştirdi. Belhanda'nın sözleşmesinin feshedilmesinden Teknik Direktör Terim'in de haberinin olmadığı iddia edildi. Faslı oyuncu, pazartesi günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, maç sonu yapılan açıklamada sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtmişti.

Menajer William D'Avila: Belhanda, sözleşmesini inceliyor

TERCÜMEYİ YAYINLADILAR

Galatasaray, Belhanda'nın sözleşmesini feshetmesinin ardından maç sonu yaptığı açıklamanın noter onaylı yeminli tercümesini yayınladı. Bu sözleri stat görevlilerine değil yönetime sarf ettiği tespit edildi.

Crystal Palace, Mustafa Muhammed kararını verdi

ANTRENMANDA ÖĞRENDİ!..

Younes Belhanda, olayı idmanda öğrendi ve herkesle vedalaşıp tesislerden ayrıldı. Faslı futbolcunun Menajeri D'Avila, "Umarım bu yaptıkları onlara problem olmaz. Yasal olarak kulübün bu durumdan haklı çıkacağını düşünmüyorum. Belhanda sözleşmesini inceliyor" diye konuştu.

Adım adım Galatasaray'a

"YASAL OLARAK YAPAMAZLAR"

Belhanda'nın menajeri D'Avila, sözleşme feshinin ardından Ajansspor'a konuştu: "Umarım bu yaptıkları onlar için problem olmaz. Yasal olarak bunu yapamazlar. Belhanda, bu sezon takımın burada olmasına yardımcı olmak için çok şey yaptı. 8 gol ve 3 asist... Bu en iyi rakamlar arasında."

131 MAÇ 22 GOL

Galatasaray'da 131 maça çıkan ve 22 gol, 26 asistlik katkı yapan Belhanda'nın sözleşmesi bu sezon sonunda bitecekti.

Radamel Falcao, zirveye oynuyor