Zalewski'de zor final!

Galatasaray, 22 yaşındaki Zalewski için Roma'yı 8 milyon euro bonservisle ikna etti. Genç yıldız ise uzun süren görüşmelerin ardından 2.5 milyon euro maaş ve 4 yıllık kontrata ‘evet' dedi.

AKŞAM SPOR

DIŞ HABER

Victor Osimhen takviyesinin ardından transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, kanat ve orta saha bölgelerini güçlendirmek için mesai harcıyor. Sarı-Kırmızılılar, sol tarafını Roma'nın 22 yaşındaki oyuncusu Nicola Zalewski ile dolduracak. Cim-Bom, birçok oyuncuyu değerlendirerek Polonyalı yetenekte karar kıldı. Sonrasında Roma ile temas kuran Aslan, bonservis pazarlıklarının ardından İtalyan ekibini 8 milyon euro ile ikna etti. Oyuncuyla yapılan görüşmeler ise Sarı-Kırmızılı Yönetim için daha zorlu oldu.

500 BİNLİK ARTIŞ İKNA ETTİ

İtalyan ekibiyle el sıkıştıktan sonra Nicola Zalewski ile masaya oturan Galatasaray, ilk olarak 2 milyon euro maaş önerisiyle oyuncudan yanıt istedi. Polonyalı milli futbolcu, bu ücrete karşılık 2.5 milyon euro istedi ve taraflar yeniden bir değerlendirme yapmaya başladı. Cim-Bom, oyuncunun beklentisini onayladı ve uçuş planlamaları yapılmaya başlandı. Fakat İtalyan basınındaki haberlere göre; Galatasaray, hem İtalyan ekibi Roma hem de Zalewski ile yaptığı anlaşmalarda çıkan pürüzler nedeniyle transferde sorun yaşadı. Sarı-Kırmızılı yetkililer, iki tarafla da yeniden bir araya gelerek mutlu sona ulaştı.

İLK KEZ FARKLI BİR TAKIMA...

İtalya Serie A ekibi Roma'nın altyapısından yetişen genç Polonyalı futbolcu, 2018-19 sezonunda U17, sonraki sezonda ise U19 formalarını terletti. 2021-22'de ise A takıma yükselerek beklentileri boşa çıkarmadı. İlk sezonunda Roma ile 16'sı Serie A, 7'si Konferans Ligi ve 1'i İtalya Kupası olmak üzere toplam 24 maça çıktı. Bin 209 dakika süre alarak 2 asistlik katkı sağladı. Aynı zamanda Konferans Ligi'nde kupa zaferi yaşadı. 2022-23'te 47 maçta tam 3 bin 185 dakika sahada kaldı, 2 gol ve 1 asistle oynadı. Geçen sezon 33 müsabakada 3 asistle oynayan Nicola Zalewski, bu yıl şu ana kadar 3 maça çıktı.