Zakharyan bilmecesi

Sarı-Kırmızılılar, 13 milyon euro karşılığında Dinamo Moskova ile anlaştı. 19 yaşındaki genç yetenek ise kişisel sebeplerden dolayı Galatasaray'da forma giymeyi düşünmediğini belirtti.

AKŞAM SPOR

Transfer döneminin hızlı takımlarından G.Saray, kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarına devam ediyor. Sarı-Kırmızılılar, Sassuolo'dan Kaan Ayhan, Roma'dan Zaniolo ve Hatayspor'dan Adekugbe'yi kadrosuna katarken yeni bir transfer için de gaza bastı. Dinamo Moskova'nın yükselen yıldızı Zakharyan için girişimlere başlayan Galatasaray, Rus ekibinin 15 milyon euroluk bonservis inadını kırmak için masadaydı. Dün transferle ilgili sıcak gelişme yaşandı.

1.9 MİLYON EURO YILLIK ÜCRET

İlk haber İtalyan basınından geldi. Nicolo Schira adlı gazeteci, Sarı-Kırmızılılar'ın Zakharyan için Rus ekibi Dinamo Moskova ile 13 milyon euro bonservis bedeli ile anlaşmaya çok yakın olduğunu iddia etti. Haberin detayında ise şu bilgiler yer aldı: "D.Moskova'nın anlaşmayı kabul etmesi halinde 19 yaşındaki orta saha ile 2027'ye kadar sözleşme imzalanacak. Zakharyan G.Saray'dan yıllık 1.9 milyon euro kazanacak. Zakharyan ile Chelsea de yakından ilgileniyor."

TÜRKİYE'YE GİTMEK İSTEMİYOR

Zakharyan ise Rus basınından Sport24'e konuştu. 19 yaşındaki genç oyuncu, "Kişisel sebeplerden ötürü kariyerime Galatasaray'da devam etmeyi düşünmüyorum" ifadelerini kullandı. Zakharyan'ın babası Norayr Zakharyan da konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Baba Zakharyan, "Oğlumun, Galatasaray'a transfer olacağı iddiaları doğru değil. Türkiye'ye gitmek istemiyor" şeklinde konuştu. Sarı-Kırmızılı yönetimin, oyuncu ile bir görüşme daha yapması bekleniyor.