Zaha saatini Ada'ya ayarladı

Dış basındaki haberlere göre; West Ham United, 31 yaşındaki hücum oyuncusunun temsilcileriyle görüşmelerini sürdürüyor. Tecrübeli yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı ‘kum saati' paylaşımı ile bu iddiaları kuvvetlendirdi...

AKŞAM SPOR

DIŞ HABER

Crystal Palace ile biten sözleşmesini yenilemeyen ve sezon başında Galatasaray'a imza atan Wilfried Zaha, Sarı-Kırmızılı camiada hayal kırıklığı yarattı. 39 mücadelede toplam 2 bin 89 dakika forma giyen Zaha 10 gol, 5 asistlik performans gösterse de ilk 11 için Okan Buruk'un gözüne giremedi. 2 milyon 330 bin euro imza ücreti ve 4 milyon 350 bin euro net maaşla Cim-Bom'la anlaşma sağlayan hücum oyuncusu, takımdan ayrılacak. Teknik heyet tarafından da kadroda düşünülmeyen futbolcu için İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United harekete geçti.

İLK GÖRÜŞME ÇOK OLUMLU GEÇTİ

Geçtiğimiz pazartesi günü Zaha'nın temsilcisi İngiltere'ye giderek West Ham yetkilileri ile bir toplantı yaptı. Bu görüşmenin olumlu geçtiği ve 31'lik kanat için başka bir kulübün devrede olmadığı bildirildi. Hücum oyuncusunun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım da bu iddiaları güçlendirdi. X hesabından 'kum saati' emojisini paylaşan Zaha "Tanrı'nın zamanlaması" ifadelerini kullandı. İngiliz basını, oyuncunun bu paylaşımını West Ham United ile ilişkilendirerek transferin sezon sonunda resmiyet kazanacağını iddia etti.

UZUN SÜREDİR TAKİP EDİLİYORDU

Onefootball adlı internet sitesinde yer alan haberde Wilfried Zaha ile ilgili şu ifadeler kullanıldı: "West Ham United, Zaha'yı uzun süredir izliyordu. Yeteneği ve Crystal Palace dönemindeki etkisi kesinlikle tartışılmaz. Yaşı ve maliyet bakımında durumu soru işareti oluştursa da kısa vadede takıma faydalı olabilir. Taraftarlar da Wilfried Zaha'yı takımda görmek istiyor." Crystal Palace'ta başladığı futbol kariyerinde Manchester United, Cardiff formalarını da terleten Zaha, uzun yıllar Crystal Palace forması giydi. Galatasaray Yönetimi ise iyi bir bonservis bedeli ile Fildişili Zaha'yı elinden çıkartmak istiyor.