Zaferin rengi

Ağır zeminde perdeyi 27'de Minchev açtı. Devreyi yenik kapatan Kanarya, 48'de Serdar Dursun ve 65'te Edin Dzeko'nun golleriyle öne geçti. Son sözü ilk golün asistini yapan İrfan Can söyledi.

AKŞAM SPOR

Dursun'un ligde en fazla gol attığı takım Rize (8).

Ligin deplasman golcüleri Buksa ile Edin Dzeko (8).

Kanarya, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

FB, ligde deplasmandaki son 7 maçını da kazandı.

FUTBOLU NASIL GELİŞTİRECEĞİZ

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, maçın ardından şunları söyledi: "Böylesine bir zeminde iki takım da erkek gibi futbol oynadı. İkinci yarı maçı çevirebileceğine inandığım oyuncuları oyuna aldım. Bu sahalar tam Serdar Dursun'un sahaları, Mert Hakan, İrfan bu sahada, zeminde oynamasını biliyor. Bu oyuncularla ikinci yarıya başladık ve maçı çevirdik. Süper Lig'deki 20 takımın neredeyse yarısından fazlasının sahaları ve zeminleri çok kötü. O zaman biz bu futbolu ne kadar geliştirip ileriye götüreceğiz?" Kartal, VAR kayıtlarının açıklanması ile ilgili ise "En azından bir adım atıldı. Bu güzel, şeffaf bir açıklama. Herkes için objektif olacağını düşünüyorum" dedi.

BİZLER GELİP GEÇİCİYİZ

Mert Hakan Yandaş, maçın ardından camiaya ve taraftarlara seslendi: "Bizler gelip geçiciyiz, bu kulüp kalıcı. Bu armanın değerini herkesten iyi biliyoruz. Taraftarlardan tek ricam, son düdük çalana kadar bizimle olsunlar. Kendimi 1 dakika da olsa, 5 dakika da olsa Fenerbahçe'ye katkı sağlamak için hazır tutuyorum. Önemli olan Fenerbahçe."

ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ

Sarı-Lacivertli forma ile ikinci dönemini geçiren ve ikinci yarıda oyuna girerek takımının ilk golünü atan Serdar Dursun, maçın ardından şunları söyledi: "Çok haklı bir galibiyet aldık. Taraftara armağan olsun. Sezon başında gittim. Ocak ayında tekrar nasip oldu şanlı camiaya geri dönmek. Benim için paha biçilemez. Artık yeter diyoruz ve şampiyon olmak istiyoruz."