Yusuf'tan alkışlık siftah

Alman basını Ludogorets yenilgisini, “Fenerbahçe kaybetti ama Yusuf Akçiçek'i kazandı” manşeti ile yorumladı. 17 yaşındaki stoper takımın en fazla pas yapan oyuncusu oldu.

AKŞAM SPOR

Fenerbahçe'nin Ludogorets'e 2-0 mağlup olduğu UEFA Konferans Ligi maçında ilk kez Sarı-Lacivertli formayı giyen 17 yaşındaki Yusuf Akçiçek'in etkili performansı dikkat çekti. Alman basını da Kanarya'nın Bulgar ekibine yenilmesini "F.Bahçe kaybetti ama Yusuf Akçiçek'i kazandı" başlığıyla manşetlere taşıdı. Opta'nın verilerine göre; Akçiçek, Bulgaristan'daki maçta en fazla isabetli pas veren oyuncu oldu. Yüzde 82 pas isabetiyle oynayan genç futbolcu, 8 hava topu mücadelesinin 5'ini kazandı. Ayrıca 5 kez sahipsiz top kazanırken 3 kez de uzaklaştırma yaptı. 17 yaşındaki oyuncu için sosyal medyada da çok sayıda olumlu yorum yapıldı. Yusuf, bu sezon Konferans Ligi'nde Ayyoub Bouaddi'nin (16 yaş 3 gün) ardından bir maça ilk 11'de başlayan en genç oyuncu oldu.

FRED İDMANDA

Fenerbahçe'de yarın oynanacak olan Adana Demirspor maçı için hazırlıklar başladı. Sakatlığı bulunan Fred, dün saha çalışmalarına start verdi.

BU FİLMİ GÖRDÜK

Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaptığı açıklamalarla ilgili bir paylaşım yaptı: "Futbol Federasyonu Yönetimi; Türk futbolu adına adeta okların çevrildiği kişilerin ve sorgulanan olayların 'avukatı ve tarafı' gibi davranmıştır. Biz bu fi lmi daha önce de gördük, değişen hiçbir şey göremiyoruz!"