Yusuf Yazıcı'ya çirkin itham! Rusya bu haberle çalkalanıyor

Lille'den CSKA Moskova'ya kiralanan Yusuf Yazıcı'nın transfer açıklama videosu, Rusya'da tepkilere neden oldu. Yusuf Yazıcı'nın, videoya göre ''Bizde çok Natasha var'' diyerek ikna edilmesi Rusya'da gündeme oturdu.

Fransız ekibi Lille'den CSKA Moskova'ya transfer olan Yusuf Yazıcı'nın tanıtım videosu, Rusya'yı karıştırdı.

Son dönemde birçok takımın ilginç yöntemlerle yeni transferlerini açıklaması trendine Rus kulübü de eklendi.

"BİZDE ÇOK NATASHA VAR YUSUF"

Tanıtım videosuna göre, Yusuf Yazıcı'yı Instagram'da fotoğraflarını fav'layarak ve mesajlaşarak takıma gelmeye ikna etmek isteyen CSKA Moskova, türlü denemeler sonrasında milli futbolcudan cevap alamıyor. Daha sonra, "Bize gel burada çok Natasha (Argoda hayat kadını) var." yazan Rus temsilcisine Yusuf'un "5 dakikaya yoldayım." şeklinde cevap verdiği görülüyor.

VİDEO GELEN TEPKİLERİN ARDINDAN KALDIRILDI

Bu tarz bir yöntem ile ikna ettik mesajı veren CSKA Moskova'ya Ruslar büyük tepki gösterirken, söz konusu video kısa süre içerisinde resmi hesaptan kaldırıldı.

Rus gazeteci Fabio Aleixo'nun verdiği bilgiye göre, Rusya Federasyonu Etik Kurulundan yapılan açıklamada, "Kızlarımız ve kadınlarımız hakkında çok aptalca ve saldırgan bir videonun şakası bile olamaz. Bir itiraz gelirse, etik kurulu bu videoyu inceler." şeklinde görüş bildirildi.

Rus taraftarlar ise bu videoyu onur kırıcı olarak nitelendirdiler.

CSKA MOSKOVA ÖZÜR DİLEDİ

CSKA Moskova TV'nin kadın genel yayın yönetmeni Katerina Kirilcheva, büyük tepki çeken video hakkında açıklamada bulundu.

Kirilcheva, "Medya grubumuzun yayınladığı sunum videosu için içtenlikle özür dilerim. Başlangıçta tamamen farklı bir senaryo planlandı ve onaylandı. Ancak oyuncunun varlığı olmadan uygulanamadı. Zamanın az olması nedeniyle böyle bir fikir ortaya atıldı ve açıkça görüldüğü üzere uygunsuz ve saldırgan bulundu. Bir kez daha taraftarlarımızdan, özellikle kadınlardan ve Yusuf'tan özür diliyoruz." ifadelerini kullandı.

İŞTE O VİDEO