Yüksek rakım nefessiz bıraktı

Dünya Kupası eleme maçında Bolivya, G.Saraylı Sanchez'in de formasını giydiği Kolombiya'yı 4 bin 100 rakımlı statta 1-0 yendi. Kolombiyalı oyunculara, maça hazırlandıkları kampta oksijen takviyesi yapıldı.

AKŞAM SPOR

DIŞ HABER

Kolombiya Milli Takımı, Dünya Kupası elemelerinde Bolivya'ya konuk oldu.

Karşılaşma 1-0'lık Bolivya üstünlüğüyle tamamlandı. Kolombiya bu yenilgiyle liderliği Arjantin'e kaptırdı. Ekvador 5. sıraya yükseldi.

Kolombiya Milli Takımı, 4 bin 150 rakımlı El Alto şehrinde oynanacak müsabaka için oyuncuları yüksek rakıma hazırlamak istedi. Bu nedenle 3 bin rakımlı Cochambamba'da kampa giren Kolombiya'da bazı oyuncular ilk idmanda nefessiz kaldı. Galatasaraylı stoper Davinson Sanchez'in de aralarında bulunduğu bazı futbolculara oksijen takviyesi yapıldığı öğrenildi.

Mücadelenin oynandığı Estadio Municipal El Alto Stadyumu, birçok tartışmayı beraberinde getiriyor. Yüksek rakımlı bir bölgede yer alan stadyum için daha önce şikayetlerin olduğu bildirildi.

Venezuela Milli Takım Teknik Direktörü Fernando Batista, 5 Eylül tarihinde aldıkları 4-0'lık ağır mağlubiyet sonrası 4 bin 100 metrede bulunan stadyum için şu ifadeleri kullandı: "Baş dönmesi nedeniyle karşılaşmadan çıkan oyuncular oldu. Burada oynamanın insanlık dışı olduğunu düşünüyorum."