Süper Lig'de yer yerinden oynayacak! Yok artık Galatasaray; dünya yıldızı...

Bu sezon yaptığı transferlerle sadece yurt içinde değil, yurt dışında da adından sıklıkla söz ettiren Galatasaray'ın durmaya niyeti yok. Kadrosuna kattığı yıldız oyuncularla büyük ses getiren sarı kırmızılı takımın hedefinde Brezilyalı golcü bulunuyor. Galatasaray'ın bu transferi Süper Lig'de dengeleri değiştirecek gibi görünüyor.

Takvim

Galatasaray yine gündemi sarsacak bir transfere imza atmaya hazırlanıyor. Mauro Icardi, Dries Mertens, Juan Mata, Lucas Torreira, Sergio Oliveira, Leo Dubois ve son olarak Nicolo Zaniolo gibi dünya yıldızlarını Türkiye'ye getiren Cimbom, bir bomba daha patlatmaya hazırlanıyor: Roberto Firmino. Liverpool ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Firmino için Galatasaray'ın devrede olduğu belirtildi.

GALATASARAY'DAN BOMBA TRANSFER HAMLESİ

Geçtiğimiz günlerde başarılı sağ beki Sacha Boey'in sözleşmesini uzatmak için oyuncunun menajerliğini yapan Rogon firmasıyla masaya oturan Galatasaray'a Firmino'nun teklif edildiği öğrenildi.

SÖZLEŞMESİ SONA ERİYOR

31 yaşındaki oyuncunun kontratının sezon sonunda bitecek olması da iddiaları güçlendirdi. Bu sezon Liverpool formasıyla tüm kulvarlarda 25 maça çıkan 31 yaşındaki oyuncu bu maçlarda 9 kez fileleri sarsarken 4 de gol pası vermeyi başardı.

PİYASA DEĞERİ 28 MİLYON EURO

2015 yılından beri İngiliz ekibinde forma giyen Roberto Firmino'nun piyasa değeri 28 milyon euro. Brezilya'da Figueirense altyapısında futbol yaşantısına başlayan yıldız oyuncu, 2011 yılında Brezilya temsilcisi Tombense'den Alman ekibi Hoffenheim'a 4 milyon euro bedelle transfer oldu. Bundesliga ekibinde gösterdiği performansla dikkatleri çeken Firmino, 2015 yılında ise 41 milyon euro bonservis ücretiyle Liverpool'a geçti.

BREZİLYA'DA 17 GOL ATTI

Brezilya Milli Takımı'nın formasını 55 kez giydi ve 17 kez fileleri havalandırdı.

BÜYÜK BAŞARILAR YAKALADI

Brezilyalı yıldız golcü Firmino, Liverpool kariyerinde 352 karşılaşmada forma giydi. 107 gol atarken 78 asist yaptı. Toplamda 185 gole katkıda bulundu. Liverpool ile büyük başarılar yakaladı.