Yohan kebabı

Newcastle United’ın yeni futbol direktörü Joe Kinnear neredeyse tüm futbolcularını yanlış telaffuz ederken ‘Kebap’ reklamı yaptı!

Newcastle United’a teknik direktörlük görevini üstlendiği 2008-09 sezonun ardından, bu kez futbol direktörü sıfatıyla geri dönen Joe Kinnear, talkSPORT’a verdiği radyo röportajında uzun yıllar unutulmayacak bir skandala imza attı, ülkenin gündemine oturdu. 

RADYO röportajı boyunca Yohan Cabaye’a ‘Yohan Kebab’ Hatem Ben Arfa’ya ‘Ben Afra’ Shola Ameobi’ye ise ‘Amanobi’ şeklinde seslendi. Newcastle United taraftarları, Joe Kinnear’ın bu gaflarından sonra sosyal medyadan uzun bir süre 66 yaşındaki yöneticiye tepki gösterdi. Hatta Kinnear’in, Türk döneri fotoğrafıyla birlikte resmi basıldı.  

KRUL’U BEN ALDIM DEDİ!

KİNNEAR hatalı telaffuzlarının yanı sıra, yayın esnasında bazı doğru olmayan ifadeler de kullandı. Örneğin 2008-09’da Tim Krul’u kadroya kattığını söyleyen Newcastle’ın yeni futbol direktörü yanılıyordu. Krul, 2006 yılında Newcastle United’e transfer olmuştu. Joe Kinnear ayrıca takımının taraftarlarını daha zeki olmaya davet etti.