Yılmaz Vural'dan Fenerbahçe sorusuna cevap

Türk futbolunun önemli figürlerinden Yılmaz Vural, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Fotomaç'a konuştu. Tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe soruları için, "Şu anda konuşmak doğru olmaz" derken, "67 yaşındayım ve Türk futbolu benden istifade edemedi" ifadelerini kullandı. İşte efsane ismin açıklamalarının tamamı...

Yılmaz Vural'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Tesislerdeyim şu an, ayın 20'sinden beri buradayım. Buradan çocukları yönetmeye çalışıyorum, burayı merkez haline getirdik. Oyuncuları çağırdık, biz diğer ekipler gibi değiliz, dağınık bir oyuncu grubumuz var. "

"ANTRENMANLARA GERİ DÖNMEK İSTİYORUZ"

"Oyunculara sordum, 'Ne durumdasınız diye?' oyuncularda 'Hocam biz bitik durumdayız, yüzde 20 ile döneriz kamplara' dediler. Normal insan durumdalar şuan. Antrenmanlara geri dönmek istiyoruz."

"Öyle bir hazırlık dönemi geçireceksiniz ki, 6 final maçı oynayacaksınız. Bu maçları ne kadar iyi oynarsınız o duruma göre kendi durumunuzu belirlersiniz. Bu ligden ikinci olarak direk çıkmak istiyoruz. Doğru çalışmak istiyoruz."

"Antrenman olarak iyi bilgiye sahip olan antrenörler bu durumdan çıkarabilir takımlarını. Oyuncular bana ''Hocam psikolojimiz çok kötü, nasıl eski hale döneceğiz?'' diye soruyorlar. Çok deneyimli bir grubumuz var, sıkıntı olacağını sanmıyorum"

"KULÜBÜMÜZ DİĞER KULÜPLER GİBİ SIKINTILI BİR DURUMDA DEĞİL"

"Kulübümüz diğer kulüpler gibi sıkıntılı bir durumda değil, borcumuz harcımız yok. Biz oyuncularımızı hazır durumda tutmaya çalışıyoruz. "

"Geleceğimiz görmemiz lazım önce, bu 6 haftayı tamamlayıp yönetim isterse de önüne koyabileceğimiz bir rapor var. Oyunculara ''Siz lige çıkarsanız 25 oyuncu gelecek 25 oyuncu gidecek, transfer olur olmaz siz kendinizi hazır durumda tutun'' dedim."

FENERBAHÇE İÇİN TEKLİF GELİRSE, GİDER MİSİNİZ?

"Doğmamış çocuğa don biçilmez, şampiyonluğa oynayan bir takımın hocasıyım, burada yönettiğim oyuncular var. Ben bir şeyler deyince kulüp içinde üzülenler oluyor. 67 yaşındayım artık, dört büyüklerden bir takım yönetmek istiyorum."

"ŞU ANDA KONUŞMAK DOĞRU OLMAZ"

"Fenerbahçe taraftarının sevgisi beni çok mutlu ediyor ama şu an konuşmak doğru olmaz."

"Medya olsun, kulüpler olsun neden bizi dört büyüklere layık görmüyorlar bilmiyorum. Ben insan ilişkilerinde bana ulaşmaları için yanıma iki üç adam koyup, yüzümün asık olması mı lazım?"

"MAHALLE MAÇI YÖNETMEDİM"

Biz gelmeden önce 6 hafta gol atamayan bir takım vardı şimdi lig çıkacak bir takım yarattık. 760 maç ile Türkiye'nin en çok maç yönetmiş antrenörüyüm biz mahalle maçı yönetmedik.

"TÜRK FUTBOLU BENDEN İSTİFADE EDEMEDİ"

"Geldik 67 yaşımıza Türk futbolu benden istifade edemedi."

"Çok sevilmek beni bu duruma getirdi. Bu kadar sevilmeseydim büyük takımlar çalıştırırdım."

"TFF 1. Ligde bir takım,tecrübeli bir takım ile çalışıyorum ve burada olmak hayatımın en güzel günleri. Maçlarımızı kazanıyoruz primler yatıyor, maaşımızı gününde alıyoruz. Dedim 'Cennete mi geldim?' "

"Bu ligler oynanacak, devam edecek ve bitecek. Temmuzda oynanır, ağustos da oynanır sıkıntı değil. Maçların seyircisiz oynanmasını bile saçma buluyorum, biz seyirciler için oynuyoruz. Oynamak için oynamayalım."

"KADIN TAKIMI KURULMALI"

"Kadın takımları da kurmamız lazım, kadınların olduğu yerde her zaman naiflik vardır. TFF'nin her kulübe kadın takımını şart koymalı. "

"Tesis var, dinamizm var, stadyum var ama biz Türk gençlerini yarıştıramıyoruz. Yabancı sınırı gelsin demiyorum, sınırsız olsun ama kulüpler genç oyuncu yetiştirmede çalışmalı."

"Yabancı oyuncuları getirmek yerine, profesyonel oyuncu geliştirici antrenörler getirilmeli."