Yıldırım Demirören‘e bombardıman!

Futbol Federasyonu’ndan kulüpleri isyan ettiren istek...

Yabancı futbolcu kontenjanında kulüplerin  6+ 2 istemeleri üzerine Futbol Federasyonu  18 kulübün  imzasını istemişti. Tüm kulüplerin  imzalamasına rağmen Futbol Federasyonu kulüpleri şaşkına çeviren  bir hamle daha yaptı.

Futbol Federasyonu,Spor-Toto Süper Lig’de yer alan 18 kulübe gönderdiği yazıda yabancıda 6 + 2 kuralının uygulanması için yönetim kurullarının  2014-2015,2015-2016 ve 2016-2017 futbol sezonu içinde yabancı transferinde 6+ 2  kuralı için karar alıp, federasyona bildirmelerini istedi.

Futbol Federasyonun bu yazı ile kulüplerden üç yıllık 6+2 kuralının uygulanmasını   yönetim kurulu  kararı olarak bildirmeleri ,3 yıllık garanti istemesi kulüpler tarafından şaşkınlığa neden oldu.

Kulüp başkan ve yönetimlerinin üç yıl içinde değişebileceğini ifade ederek  böyle bir yönetim kurulu kararı göndermelerinin mümkün olmadığını belirttiler.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı İlhan Cavcav, Futbol Federasyonu’nun  böyle üç yıllık bir garanti istemesine anlam veremediklerini belirterek şunları söyledi ”Kulüpler Birliği Vakfı’nı toplantıya çağırıp, böyle bir karara imza atmamız mümkün olamaz.Böyle bir karar aldığımız zaman yanlış olur.Kimsenin üç yıl aynı başkan ve yönetimle  kulübü idare etmesi mümkün değil.İpotek altına almış olunur. Kulüplere dayatmacı yaklaşımdır.Futbolu futbol kulüpleri yönetir.Böyle bir istekte bulunmalarını anlamış değilim.3 yıl içinde çok şey değişir.Bakarsınız ki yabancı sınırlaması kalkar”