Yenildik diye başkanlıktan vazgeçmem

“Tatsız bir yenilgiydi ama trafik kazası olarak kabul edelim. Bu takım ve hocayla hedefe ulaşacağımızdan hiç şüphem yok. Ne yenildik diye başkanlıktan vazgeçerim ne de Rahmi Koç Bey sponsor olmaktan vazgeçer.”

AKŞAM SPOR

Beşiktaş'ta yeni stat isim sponsoru Tüpraş ile olan iş birliği için imza töreni düzenlendi. Başkan Çebi, 4-2'lik Adana Demir mağlubiyeti, 'istifa' tezahüratları ve gündem hakkında açıklamalarda bulundu: "Sayın Rahmi Koç Beyefendi'ye ve Koç Holding'e teşekkür etmek istiyorum. Çok önemli bir marka ve milli bir dev Tüpraş. Rahmi Bey'in bize desteğini herkes biliyor. Aksini söylemek abesle iştigal, bizim ağabeyimiz. Arada uzun bir pazarlık oldu. Çok ciddi teklifler de aldık.

KIZIMIZ GÜZELDİ, HERKES İSTEDİ

Kızımız güzeldi. Kızı 1 kişiye verirsiniz ama herkes ister. Ama Tüpraş aldı. Adana maçı tatsızdı. Camia, ben ve taraftar üzüldük. Onlar üzüldüğü için üzüldüm. Futbolda bunlar var. 120 yıllık kulübüz, neler yaşandı. Taraftarı anlıyorum ben de tepki gösterirdim. Ama bu kadro ve hocayla hedefe gideceğimizden şüphem yok. Bir trafik kazası olarak kabul edelim. Önümüze bakalım. Ne ben Beşiktaşlılık'tan, Beşiktaş başkanlığından Adana'ya mağlup olduk diye vazgeçerim ne de Rahmi Koç Bey sponsor olmaktan.

GELİRLERİN YÜZDE 50'Sİ SPONSOR

Önümüzde onlarca maç var. Sonuçların nasıl biteceğini bugünden görmüş gibi davranmayı doğru bulmuyorum. Yayın gelirlerinin düştüğü bir süreç içerisinde bunları telafi edecek kaynakları bulmak kısa sürede kolay olmuyor. Diğer gelirlerimiz net oturmadı. Yayın geliri, maç sonuçlarına bağlı. Bilet gelirleri değişiyor. Gelirlerimizin yüzde 50'si sponsorlardan. En pahalı anlaşmayı yaptık. Geçmişe göre bu rakamlar 2 kat arttı. Türk futbolu olarak ya çıkacağız ya da batacağız."

EN KÖTÜ DÖNEMİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Siyah-Beyazlılar ile Süper Lig'de en fazla yenilgi aldığı, en az puan topladığı, en çok golün yenildiği ve en düşük gol atma sayısına ulaşıldığı ilk 6 haftayı yaşadı. Geçen sezon 2.36 ortalama yakalayan Güneş, bu sezona 1.66'lık ortalamayla girdi.

4 KUPA ALDIK

Çebi: "Pandemi döneminde bu takımdan bir şey olmaz denildiğinde 4 kupayı müzemize getirdik. Çok yukarıda olanların aşağı indiğini, aşağıdakilerin yukarı çıktığını tarihi analiz ederek, takımı ve yönetimi yıpratmamak gerektiğini, başarı isteyenin hoşgörü taşıması gerektiğini düşünüyorum."

BAŞARI GEÇİCİ OLUR

Çebi: "Eğer ekonominizi düzgün yürütmezseniz, harcamalarınızda derli toplu olmayı başaramazsanız sportif başarılar geçici olur. Bizim için mühim olan uzun vadeye yaymak. Kısa süre acı olabilir, ızdırap olabilir ama zaman içerisinde Beşiktaş'ın huzurlu olacağını göreceğiz."