Yeni sezon taraftarlı

TFF Başkanı Nihat Özdemir: “2020-2021'de hedefimiz seyircili oynamak. Düşük kapasiteli seyircili maç planımız var. Konuyu Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve devletimizle görüşüp nihai kararı vereceğiz.”

AKŞAM

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, kupa takdimi için gittiği Hatay’da yeni sezona ilişkin şu önemli mesajları verdi: “Pazar günü Kasımpaşa maçından sonra Medipol Başakehir’e kupalarını takdim edeceğiz. Şampiyonluk Başakşehir için çok büyük zafer. Kendilerini yürekten tebrik ediyorum. 2020-21’de hedef seyircili oynatmak. Çünkü seyircili futbol bambaşka. Ama tam kapasite oynamak zor. Düşük kapasiteli seyircili plan yapmamız gerekiyor. Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve devletimizle görüş alışverişinde bulunacağız ve kararı sonuçta biz vereceğiz. TFF kararını verdi. 14 yabancı olabilir ama sahada 8 olacak. Bir takımda 3 tane Türk futbolcusunun oynama hakkı bulunduğuna inanarak bu kararı verdik. Geçen yıl maçlarda yabancı ortalaması 7.52, biz 8 verdik. TFF bu kararı aldı ve uygulayacak. Ama birçok kulübümüz Tahkim Kurulu’na gitti. Eğer Tahkim’den değişik bir karar çıkarsa bunu gözden geçiririz. Tahkim, yönetimin kararını onarsa 2020-21 sezonu 8 yabancıyla oynanacak.” 

BAŞAKŞEHİR HAK ETTİ

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Başakşehir’i kutladı ve “Başakşehir 4 senedir gelip gelip şampiyonlukları veriyordu. Bu sefer inat ettiler, direndiler ve büyük mücadele ettiler. Sonunda hakkıyla şampiyonluk kazandılar. Ellerimizle kupayı vereceğiz” diye konuştu.

KUPA ÖZDEMİR’DEN

TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1.Lig’i şampiyon bitiren ve Süper Lig’e çıkan Hatayspor’a kupasını dün verdi.