‘Yeni Rigobert Song' Beşiktaş'a! Tam 3'lü defansa uygun

Oyun tarzı ve fiziksel yapısı sebebiyle ülkesinde ‘Yeni Rigobert Song' yakıştırmaları yapılan Oumar Gonzalez, Beşiktaş'ın radarına girdi. Valerien Ismael'in talepleri doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, ‘Yeni Rigobert Song' olarak adlandırılan Oumar Gonzalez'i kadrosuna katmak için görüşmelere başladı. 24 yaşındaki Kamerunlu savunmacı, Valerien Ismael'in oynatmak istediği 3'lü defans sistemine uygunluğuyla göze çarpıyor.

Fotomaç

Beşiktaş yönetiminden 3 kaliteli stoper isteyen Valerien Ismael'in hedefindeki isimlerden birinin de Oumar Gonzalez olduğu ortaya çıktı. 'Yeni Rigobert Song' yakıştırmaları yapılan Gonzalez, Fransa 2. Lig ekiplerinden Ajaccio'da gösterdiği performansla dikkat çekmişti.

'YENİ RIGOBERT SONG' BEŞİKTAŞ'A

Valerien Ismael'in 3'lü defans sistemine uygunluğuyla göze çarpan Oumar Gonzalez, Ligue 1'e çıkmaya hazırlanan Ajaccio'da savunmanın adeta bel kemiği oldu. Oynanan 36 maçın tam 20'sinde kalesini gole kapatan Ajaccio, sadece 37 gol atmasına rağmen müthiş defansı sayesinde Ligue 1'e yükselmek için artık günleri sayıyor. Takımda defansın sigortası ise Kamerunlu Gonzalez.

Bu sezon Ligue 2'de takımıyla 32 maça çıkan Oumar Gonzalez, 3 gol atma başarısı gösterdi. Ajaccio ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Kamerunlu stoperin güncel piyasa değeri 1,5 milyon euro.