Yeni prens Moses

İstanbul’a gelen Moses, 1.5 yıl F.Bahçe forması giyecek. Yanal, 28 yaşındaki sağ kanat oyuncusunu pazartesi günü Malatya ile oynanacak lig maçında sahaya sürebilir.

1

AKŞAM

FENERBAHÇE uzun süren Moses transferinde mutlu sona ulaştı. Nijeryalı kanat oyuncusu Başkan Ali Koç’un özel uçağıyla İstanbul’a geldi. Chelsea Hocası Sarri’nin, onu kadroda düşünmemesi F.Bahçe’nin ekmeğine yağ sürdü. İngiliz ekibiyle Haziran 2021’e kadar mukavelesi olan 28 yaşındaki oyuncu, bu sezonun kalanında ve gelecek sezon olmak üzere Fenerbahçe’de kiralık olarak oynayacak. Satın alma opsiyonuyla ilgili bir detay paylaşılmadı.

ASIL PATLAMAYI WİGAN’DA YAPTI 

Geçen sezon Chelsea ve Nijerya Milli Takımı’nın vazgeçilmezi olan Moses, kariyerinin temelini 2010’da C. Palace’tan, Wigan’a giderek yaptı. Burada 2 sezon top koşturan Nijeryalı, Chelsea’nin dikkatini çekti. Londra ekibi onun için 11.5 milyon euro bedel ödedi. Sırasıyla Liverpool, Stoke City, West Ham’da kiralık oynadı ve gelişimini tamamladı. Döndükten sonra Conte’nin hücum bekli sisteminin yıldızı oldu. Nijerya Milli Takımı’nın eski hocası da F.Bahçe’ye gitmesini olumlu karşıladı. 

ÇOK FAZLA İYİ ÖZELLİĞE SAHİP

Nijerya Milli Takımı’nın teknik direktörlüğünü bırakan ancak geri döneceği konuşulan Gernot Rohr, “Moses takıma dönecekse çok güçlü şekilde göstermeli. Kalu, Chukwueze, Iwobi ve Ahmed Musa gibi seçenekler var. Performansını yükseltmesi herkes için avantaj. Moses’ın yeteneği var. Çok fazla iyi özelliğe sahip bir oyuncu” dedi. Fizik olarak hazır durumda olan Moses’ın, Y. Malatya maçında forma giyme ihtimali kuvvetli görülüyor.