''Yeni Hakan Çalhanoğlu'' diye duyurdular! ''Avrupa'nın en yeteneklisi''

Hakan Çalhanoğlu'nun veliahdını buldular! Alman ekibi Bayer Leverkusen'in kadrosunda bulunan Türk asıllı Zidane Sertdemir, yeteneği ile büyülüyor. ''Yeni Hakan Çalhanoğlu'' olarak lanse edilen 17 yaşındaki orta saha Almnanya'da gündem oldu.

Aksam.com.tr

Hakan Çalhanoğlu'nun yerini genç yetenek dolduracak ... Bayer Leverkusen'in geçtiğimiz yaz 2.5 milyon euro bonservis bedeli ile 16 yaşında kadrosuna kattığı Zidane Sertdemir yeteneği ile etkilemeye devam ediyor. Alman temsilcinin büyük umutlar beklediği Türk asıllı Danimarkalı oyuncu oyun tarzı ile milli yıldız Hakan Çalhanoğlu'na benzetiliyor.

HAKAN ÇALHANOĞLU'NUN İZİNDEN GİDİYOR

Bayer Leverkusen'e transfer olduğu andan itibaren hemen a takımda forma şansı bulamayan 17 yaşındaki oyuncu U-19'da gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çekmeye başardı. Kasım 2021'de Hertha Berlin karşısında Leverkusen forması ile ilk a takım maçına çıkan genç orta saha gösterdiği performansla büyük beğeni topladı.

Hakan Çalhanoğlu'nu ile aynı mevkide oynayan Zidane Sertdemir oyun stili ile milli yıldızı andırıyor. Frikiklerdeki etkili vuruşları ve sol ayağını başarılı kullanışı Alman basınında büyük ilgi topladı.

İSMİ ZINEDINE ZIDANE'DEN GELİYOR

Babası büyük bir Zinedine Zidane hayranı olan Sertdemir'in adı Fransız futbol efsanesinden geliyor. Oğlunun Zidane gibi efsane bir futbolcu olmasını isteyen baba Sertdemir, genç futbolcuya Batuhan Zidane Sertdemir adını vermiş.

Alman basınında yer alan haberlerde, oyun stili ile de Zenedine Zidane benzetilen 17 yaşındaki oyuncu hakkında, "Topu talep ediyor, bazen onu almak için çok derine geliyor ve defans oyuncuları tarafından baskı yapıldığında bir veya iki numara sergilemekten korkmuyor, bu da topu ondan almayı son derece zorlaştırıyor. Doğal olarak sol ayaklı olan Sertdemir'in belki de en büyük özelliği pas kalitesi. Diğer oyuncuların sadece hayal edebileceği pasları seçer, ancak oyunu okuması zaman zaman kendi takım arkadaşları için bile çok iyidir." ifadelerine yer verildi.