Yelkenler Fora

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde üçüncüsü düzenlenecek ve 4 yarıştan oluşan Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları'nın 2022 takvimi ve rotası belirlendi.

AKŞAM

Tolga özkan

Medya sponsorluğunu; Akşam Gazetesi, Alem FM, Platin Dergisi, Lig Radyo ve TürkMedya Dijital'in üstlendiği yarışların ilki olan Halikarnas Kupası 25 Mayıs'ta Marmaris'ten start alacak ve 27 Mayıs'ta Bodrum'da sona erecek.

Dünyanın en iyi yelkencilerinin yarışacağı Marmaris-Bodrum ayağında 190 deniz mili yol katedilecek. Şampiyonanın diğer etapları; Mavi Vatan Kupası, Cumhuriyet Kupası ve Barbaros Hayrettin Paşa Kupası ise 27-28-29 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Yarışın basın lansmanında konuşan İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu, "Yarışlarımız henüz 3. yılına girmişken dünya çapında en prestijli yat yarışlarından biri olarak yerini aldı. İstanbul'un 3000 yıllık tarihini, dinlerin, kültürlerin buluştuğu ve kesiştiği bir noktada uluslararası katılımlı bir organizasyon düzenlememiz eşsiz bir değer olacaktır." diye konuştu.