Yaşil sahada da Türkiye yüzyılı

Türkiye Futbol Federasyonu ve Türk Telekom, ‘Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi' hakkında bilgi verdi. Mehmet Büyükekşi, ‘Futbolda dijital devrim' vadetti. Ümit Önal ise, “Türkiye Yüzyılı'nı her alanda dijitalin de yüzyılı yapmak istiyoruz” dedi.

AKŞAM SPOR

ORÇUN ÖZATEŞ

Türkiye Futbol Federasyonu ile Türk Telekom arasında 2027-2028 sezonu sonuna kadar teknoloji sponsorluğu anlaşması yapıldı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, her alanda olduğu gibi futbolda da dijital devrim için çalıştıklarını vurguladı, şu mesajları verdi: "TFF olarak dijitalleşmeye verdiğimiz önem ile gözlemci, temsilci raporlarının ve tüm liglerde profesyonel futbolcu lisanslarının dijitalleşmesini sağlayarak iş süreçlerinin hızlanmasını sağladık. Bu sayede zaman, iş gücü ve kağıt israfını önledik. Türkiye'nin her yerinde, her yaş grubunda, mevkilerine ve kişisel futbolcu özelliklerine göre arama yapılabilecek dijital futbolcu bilgi sistemini Türk futboluna kazandırmak için çalışıyoruz."

HATA PAYI MİNİMUMA İNECEK

Ofsayt ile ilgili karar süresini dakikalardan saniyelere indiren Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi ile sahadaki oyunun kalitesi artacak, hata payı da minimuma inecektir. Uzun yıllardır dijital dönüşüm, yeni teknolojiler, güçlü fi ber altyapısı ve teknoloji desteği ile Türk futboluna katkı sağlayan Türk Telekom'a, eSüper Lig isim sponsorluğunun yanı sıra Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin de futbolumuza kazandırılmasında önemli bir görev üstlendikleri için çok teşekkür ediyorum."

FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN KATKI

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal ise "Türkiye Yüzyılı'nı her alanda dijitalin de yüzyılı yapma vizyonumuzla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. Önal "Teknoloji birikimimizi hayatın her alanına yansıtma vizyonumuzla, ülkemizde futbolun ve sporun dijitalleşmesine de liderlik ediyoruz. Türk futbolunun destekçisi olarak teknolojimizi tüm futbolseverlerin hizmetine sunmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Herkesin, sosyal hayata eşit katılımını sağlamak amacıyla, her alanda olduğu gibi futbolda da teknolojinin sunduğu olanakları faydaya dönüştüren projeler geliştiriyoruz" ifadesini kullandı.

TEK EKSİĞİ ÇİPLİ TOP

Süper Lig'de ikinci yarıdan itibaren uygulanmaya başlanan 'Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin, Katar'daki Dünya Kupası'na göre tek eksiği çipli top. Katar'daki organizasyonda kullanılan çipli toplar, ofsayt pozisyonunu anında merkeze bildiriyor ve kararlar anında veriliyordu.