Yaşasın yeni kral Ramos!

Portekiz'in, İsviçre'yi 6-1 yendiği maçta Katar'daki ilk hat-trick'i yapan 21 yaşındaki Gonçalo Ramos, ülkenin adeta yeni kahramanı ilan edildi. Portekiz basını onun fotoğraflarını manşetlere taşıdı, Cristiano Ronaldo konuşulmadı.

AKŞAM

Portekiz, İsviçre'ye 3 gol atan 21 yaşındaki Gonçalo Ramos'u konuşuyor. Benfica'nın alt yapısından yetişen Ramos, Katar'daki ilk hat-trick'e imza atarken, kendisi bile böyle bir çıkışı hayal edemediğini itiraf etti. Portekiz basını ise ilk 11'e alınmadığı için üzgün ve kırgın olan Ronaldo'ya hiç yer vermedi.

Manşetleri Ramos'un fotoğrafları süsledi, ülkede adeta "Eski kral öldü, yaşasın yeni kral" durumu hakimdi. Portekiz formasıyla ilk resmi maçını geçtiğimiz ay özel karşılaşmada Nijerya önünde oynayan Gonçalo Ramos, Portekiz'in Olhao şehrinde doğdu. Şu anda Portekiz Ligi'nde 11 maçta 9 golle, krallık yarışmasında ilk sırada ve Avrupa devlerinin takibinde. Diego Jota'nın sakatlığından sonra kadroya girmeye başlayan Ramos, Katar'daki 26 kişilik milli takım kadrosunda 26 numarayı giyiyor.

JORGE JESUS ETKİSİ

Gonçalo Ramos'un kariyerinde Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un da önemli bir payı var. 2020-2021 sezonunda henüz 19 yaşındayken 12 resmi maçta ona görev veren Jesus, 4 gollük katkı almıştı. Jesus bir sonraki sezon ise Ramos'u 22 maçta oynattı.