Ya 9 ya da Katar'da yokuz

Norveç beraberliğinden sonra en azından ilk 2'ye girmek için 3'te 3 yapmak zorundayız. Sahamızda 3-3 berabere kaldığımız Letonya ile yarın 3 maçlık zor serinin ilkine çıkıyoruz. Ardından Karadağ ve Cebelitarık var. Grupta ilk 2'ye girmek için 9 puan alıp, Norveç'in en az 1 beraberlik almasını bekleyeceğiz.

AKŞAM

Katar 2022 elemelerinde artık son düzlüğe girildi. Norveç beraberliği sonrası grupta ince bir hesap-kitap durumu söz konusu. Grupta 16 puanı bulunan Hollanda, Cebelitarık ile evinde oynadıktan sonra Karadağ ile deplasmanda ve Norveç ile yine kendi sahasında oynayacak. Bu tabloda en avantajlı takım Hollanda. Norveç 2 puan önümüzde bulunsa da fikstür açısından bizden daha çetin bir dönemeçte. Karadağ ve Letonya ile evinde oynadıktan sonra Hollanda ile son hafta deplasmanda mücadele edecek. Norveç'in bu 3 maçta 9 puan toplama ihtimali zayıf.

İkinci olsak da işler çok zor

CEBELİTARIK HESAPLANMAYACAK

Milli Takımımız ise yarın grupta 5 puanı bulunan ve çıkma ihtimali kalmayan Letonya'ya konuk oluyor. Ardından 11 puanlı Karadağ deplasmanına çıkacağız. Kapanış maçı ise Cebelitarık'la, iç sahada. Norveç, 2 puan kaybeder ve biz kalan 3 maçı da kazanırsak, 21 puanla iki takım eşit olacak. Bu durumda averaj hesaplamaları var. Böyle bir durumda ikili averaj dikkate alınmayacak ve genel averaja bakılacak. Ancak grupta son sırada oynanan takıma karşı elde edilen averaj hesaplanmayacak. Bu yüzden artı 7 averajı olan Norveç 3-0 ve 5-1'lik Cebelitarık galibiyetlerinde attığı goller hesaptan düşülecek. Türkiye'nin Cebelitarık'a karşı elde ettiği 3-0'lık galibiyet de averaj hesabına girmeyecek. Bu durumda iki takımın da averajı sıfır pozisyonunda olacak.

4: A Milli Takımımız, Dünya Kupası elemelerinde oynadığı son 5 maçın 4'ünde puan kaybı yaşadı.

AVERAJ KURALI

1) Puan

2) Gol farkı (İlk 5 takımla oynanan maçlar dikkate alınır.)

3) Atılan gol sayısı

4) Deplasmanda atılan gol sayısı

5) Galibiyet sayısı

6) Deplasmanda alınan galibiyet sayısı

7) Fairplay puanı.

Almanlar da Kuntz'u beğenmedi