WTA sınıfta kaldı

İpek Şenoğlu, deprem sonrasında WTA'nın gerekli reaksiyonu göstermemesinden şikayet etti ve “Avustralya orman yangınlarında olduğu gibi, Haiti'de olduğu gibi ve Ukrayna'da olduğu gibi destek verebilirlerdi” dedi.

AKŞAM

Eski milli tenisçi İpek Şenoğlu, "tennismajors.com"a ülkemizde yaşanan felaketle ilgili konuştu ve WTA'ya sert ifadelerle yüklendi. WTA'nın gerekli yardımı yapmadığını belirten Şenoğlu şunları söyledi: "Bana göre tenis dünyası bu sınavda başarısız oldu. Duygusalım ve bu nedenle kimseyi incitecek bir şey söylemek istemiyorum ama tenis yönetim organları, nasıl olup da bir hafta boyunca herhangi bir işlem yapmadılar. Hem erkekler hem de kadınlar tarafında dünyanın en iyi oyuncularının bu konudaki sessizlikleri beni çok hayal kırıklığına uğrattı. Ünlü isimler sosyal medyalarında çok güçlüler ve herhangi bir destekleyici video veya mesajla da bölgeye büyük fon yönlendirebilirlerdi.

LİDERLİK ETMELİLERDİ

Avustralya orman yangınlarında olduğu gibi, Haiti'de olduğu gibi ve Ukrayna'da olduğu gibi tenis dünyası halkıma daha fazla destek vermeliydi. Sonuçta, doğal afetler her yerde olabilir. Bugün benim ülkem ve yarın kim bilir nerede. Tenisçilerden, WTA ekibinden ve tenis basınından bireysel mesajlar aldım ama en iyi oyuncular daha iyi liderlik etmeliydi.