Vitor Pereira'nın Fenerbahçe'ye liderliği getiren sihirli dokunuşları

Süper Lig'de 7. hafta sonunda liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe'de Vitor Pereira, Sarı-Lacivertlilerdeki 2. dönemine fırtına gibi başladı. 3'lü savunma sistemiyle lige damga vuran Vitor Pereira; Marcel Tisserand, Filip Novak, Ferdi Kadıoğlu, Miha Zajc gibi gözden çıkarılan isimleri yeniden takıma kazandırdı.

Süper Lig'de 7.hafta sonunda liderliğe yükselen Fenerbahçe'de Vitor Pereira rüzgarı esiyor. Gelir gelmez sistemi değiştiren Portekizli teknik adam, takımda disiplini bozan isimlerle derhal yolları ayırırken gözden çıkarılan bazı isimleri de direkt ilk 11 oyuncusu yapmayı başardı.

İşte Vitor Pereira'nın sihirli dokunuşları:

1- İNANDIĞI SİSTEMDEN VAZGEÇMEDİ

Erol Bulut ve Emre Belözoğlu'nun sisteminden vazgeçip büyük bir risk alarak 3'lü savunmaya geçen Vitor Pereira, inandığı sistemden vazgeçmeyerek oyun anlayışını takıma empoze etti.

2- TAKIM DİSİPLİNİNİ BOZAN FUTBOLCULARLA YOLLARI AYIRDI

Vitor Pereira, sezon başında Ali Koç'un da üzerinde durduğu disiplin sorununa derhal el attı. Konuyla ilgili sıkıntı çıkaran ve çıkarması muhtemel futbolcuları gönderdi.

3- KIM MIN-JAE TRANSFERİ

Vitor Pereira Çin Ligi'nden tanıdığı Kim Min-Jae'nin kadroya katılmasında etkin rol oynadı. Daha önce gözden çıkarılan Tisserand'ı da kazanarak savunma üçlüsünde Attila Szalai, Kim Min-Jae ve Marcel Tisserand'dan oluşan sağlam bir hat kurdu.

4- KADRODA DÜŞÜNÜLMEYEN İSİMLERİ YENİDEN KAZANDI

Vitor Pereira, Tisserand gibi kadroda düşünülmeyen isimler arasında yer alan Ferdi Kadıoğlu, Filip Novak ve Miha Zajc gibi oyuncuları da takıma kazandırdı. Ferdi Kadıoğlu takımın direkt 11 oyuncusu oldu.

5- BİRÇOK FUTBOLCUNUN PERFORMANSINI YÜKSELTTİ

Başta Enner Valencia olmak üzere Luiz Gustavo, Osayi-Samuel, Miha Zajc, Mert Hakan Yandaş gibi isimler Vitor Pereira birlikte adeta vites yükseltti.

6- GENÇ FUTBOLCULARI TAKIMA KAZANDIRDI

Öte yandan Vitor Pereira 20 yaşındaki Muhammed Gümüşkaya, 16 yaşındaki Arda Güler ve 18 yaşındaki Fatih Şanlıtürk'ü takıma kazandırarak hem kadroyu genişletti hem de daha da düşecek olan yabancı sınırı öncesi konuyla ilgili sıkıntı yaşanmaması adına önemli bir adım attı.