Vitor Pereira: Bahsettiğiniz konuda konuşmak istemiyorum

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla oynayacakları maç öncesi düzenlenen basın toplantısında, Olympiakos'u çalıştırırken aldığı cezaya ilişkin ''Fenerbahçe ve Olympiakos iki büyük kulüp. Ben buraya bu iki takımı konuşmak için geldim. Bahsettiğiniz konuda konuşmak istemiyorum.'' açıklamasını yaptı.

AA & Aksam.com.tr

Karşılaşmanın zor geçeceğinin altını çizen Pereira, "İki iyi takımın karşılaşması olacak. Olympiakos, bu tarz turnuvalarda tecrübeli bir takım. Çok uzun yıllar Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde devamlı oynadılar." ifadelerini kullandı.

Pereira, Olympiakos ile oynadıkları son maçtaki hatalarına değinerek, "Özellikle son maçta rakibimize verdiğimiz gibi kontratak fırsatları vermemeliyiz. Daha istikrarlı bir performans sergilemeliyiz. Daha odaklanmalıyız ve kendi seviyemizde oynamalıyız, kendi karakterimizi ortaya koymalıyız." değerlendirmesini yaptı.

Pelkas'tan iddialı açıklamalar

"TEKRAR BU STATTA OLMAK GÜZEL BİR HİS"

İki taraf için de üç puan almanın önemli olduğuna dikkati çeken Pereira, "Kafamızda üç puan almak var. Çünkü bu, gruptaki şans için belirleyici olacak. Eminim ki yarın burada güzel bir atmosfer olacak. Tekrar bu statta olmak güzel bir his." şeklinde konuştu.

Pereira, Galatasaray galibiyetinde uyguladığı dörtlü savunma modelini bu maçta da uygulayıp uygulamayacağı yönünde kendisine yöneltilen bir soru üzerine, şunları kaydetti:

Birden fazla sistemde oynamaya çalışıyoruz. Çünkü farklı takımlarla oynuyoruz, maçlarda hem üçlü hem dörtlü savunmayla oynayabilmemiz bizim için önemli. Bazen maç içerisinde sisteminizi değiştirebilirsiniz. Rakibinizi şaşırtabilirsiniz veya yarın oynayacağınız maçta rakibiniz, hangi sistemde oynayacağınızı bilemez. Önemli olan dörtlüde de üçlüde de oynuyor olsak istikrarlı bir performans sergileyebilmemiz. Modern futbolda eğer taktiksel bir kültürünüz olursa farklı sistemleri iyi bir şekilde sergileyebilirsiniz. Önemli olan oyuncuların, teknik direktörün neler istediğini anlaması. En önemlisi futbolcuların oyunu anlaması.

Pedro Martins, Fenerbahçe maçı için oyun planını açıkladı

VITOR PEREIRA'NIN CEZASI NEYDİ?

Vitor Pereira, Yunanistan'da Panathinaikos-Olympiakos maçında büyük bir olaya sebebiyet verdiği gerekçesiyle hapis cezası almıştı.

Sarı-lacivertli takımdaki ilk döneminden önce Komşu'da Olympiakos'u çalıştıran Pereira, Şubat 2015'te oynanan dev derbi öncesinde futbolcuların ısınmaya çıktığı sırada yeşil zeminde gezerek rakip tribünlere hareket yapmıştı. Portekizli teknik adam, Panathinaikos'un ve Avrupa'nın en en ateşli tribünü olan "Gate 13"e elleriyle "Gelin" işareti yaparak olaylara sebebiyet vermişti.

Ev sahibi takımın taraftarları, ezeli rakibinin teknik direktörünün bu hareketi üzerine sahaya girerek Olympiakos futbolcularını ve teknik direktör Vitor Pereira'yı kovalamıştı.

YUNANİSTAN'DAKİ MAHKEMEDEN CEZA ÇIKMIŞTI

Olayın üzerinden yaklaşık 5 yıl geçmesinin ardından Atina'da görülen davada 53 yaşındaki teknik adama "Uygunsuz davranış ve tahrik etme" suçundan 8 ay hapis cezası verilmiş ve cezayı ertelenmişti.

Olaylı derbiyi ev sahibi Panathinaikos o dönem, 2-1 kazanmasına rağmen yaşananlardan dolayı 3 puanı silinip, 100 bin euro para cezası ve 2 maç saha kapama cezası almıştı.