Vincenzo Montella çılgınlığı yaşanıyor

EURO 2024 bileti alan takımımız, Çizme'de gündem oldu. İtalyan hocamız için “Türkiye'de Montella çılgınlığı başladı. Yunus, golden sonra hocasının sevincini taklit etti” yorumu yapıldı

AKŞAM SPOR

Başta İtalyan basını olmak üzere Avrupa medyası, Milli Takımımız'a büyük ilgi gösterdi. Dünya sıralamasında 4. sırada yer alan Hırvatistan'ı ateşe atıp gruptan çıkmamız, gündemin en önemli konusu oldu. Fanpagecalcio: "Montella, Türkiye'de tarih yazıyor. Hakan Çalhanoğlu, onu tribünlere götürerek utandırdı. Başarısız olacak deniliyordu ancak 2 maçla tarihe geçti." Calciomercato: "Türkiye'de Montella çılgınlığı yaşanıyor. Yunus Akgün bile hocasının gençlik yıllarındakini sevincini gol sonrasında taklit ediyor. Türkiye'yi şampiyonaya götüren ilk yabancı hoca bir İtalyan."

ŞİMDİDEN İDOL OLDU

Tuttomercato: "Montella ve Türkiye'si, dünya devini ateşe attı. Hırvatistan bir mucize gerçekleştirmeli." La Gazzetta dello Sport: "Montella'nın yeni ülkesi şov yaptı." ANSA: "Türkiye önce matematiği, sonra bileti kazandı." Corriere dello Sport: "Montella şimdiden idol oldu. Taraftar ve oyuncular ona deli oluyor." Diena: "Letonya'yı dağıttılar."

SADECE YARDIMCI OLDUK

Vincenzo Montella, sosyal medya aracılığıyla teşekkür etti: "Ben ve ekibim oyuncuların yalnızca becerilerini kullanabilmek için yardımcı olduk. Zafer gecemizde itici güç olan taraftarlarımıza sevgilerimle. En iyi ortamı oluşturan TFF Yönetimi'ne teşekkür ediyorum."

SPORUN YÜZYILI BAŞLIYOR

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, dün Konya'da Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun düzenlediği ödül töreninde sporculara ödül takdim etti, Selçuklu Sporcu Yetiştirme Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Bakan Bak, "Sadece maç için buraya gelmedik. Sporun yüzyılı başlıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız'a her şey için teşekkür ediyoruz" dedi.

KUNTZ TEBRİK ETTİ

A Milli Takım'ın eski çalıştırıcısı Stefan Kuntz'tan, Letonya karşılaşması sonrası tebrik paylaşımı geldi. EURO 2024'e katılmayı garantileyen takımımızı kutlayan Alman hoca, "Tebrik ederim, Milli takım için başarılı yolun devam etmesinden memnuniyet duyuyorum" ifadelerini kullandı.

GARDAŞIM SAMET

A Milli Takımımız'ın sol stoperi Galatasaraylı Abdülkerim Bardakcı, Hırvatistan ve Letonya maçında yanında oynayan Fenerbahçeli savunmacı Samet Akaydin'la olduğu kareyi paylaştı. Abdülkerim, "Gardaşım" notunu düştü.

TOSUN PAŞA AĞABEY

Barış Alper Yılmaz, yerine giren ve 2 gol atan kaptan Cenk Tosun'a övgüler yağdırdı. Hırvatistan maçında galibiyet golümüzü atan Barış Alper, Cenk Tosun ile çektirdiği fotoğrafı "Tosun Paşamız" mesajıyla paylaştı.

IRKÇILIKTAN TUTUKLAMA

Hırvat polisi Osijek'te Hırvatistan ile Türkiye arasında geçen perşembe günü oynanan EURO 2024 elemeleri karşılaşmasında şehir stadyumunda Ustaşa (Hırvat ırkçıları) şarkıları söylemekle suçlanan 12 kişiyi tutukladı.