Domagoj Vida: Birçok teklif aldım ama Beşiktaş'ı tercih ettim

Beşiktaş, Vida ile 4.5 yıllık sözleşme imzalandığını borsaya bildirdi. Hırvat futbolcunun ilk açıklamaları şöyle...

Vida, kendisinin de "Come To Beşiktaş" çağrısını Mario Mandzukic'e yapabileceğini açıkladı. Beşiktaş'a gelmekten dolayı büyük bir onur duyduğunu ifade eden Vida, "Başkan Orman, Hırvatistan'a geldi ve o zaman bana inanılmaz bir ilgi gösterdi. Bana olan ilgi ve alakadan dolayı da zaten o anda kararımı vermiştim. Kiev ile sözleşmemi bitmesine uzun bir süre vardı ve beklemek zorundaydım. Taraftarlar gibi ben de bekledim. Come To Beşiktaş için bizim beklentimiz Mario Mandzukic'ti. Hırvatistan Milli Takımı'ndan arkadaşım, Belki ben de Mandzukic'e "Come to Beşiktaş" derim. Sosyal medya hesabım yok, arkadaşlarım gönderdi ben de oradan izledim videoyu" dedi.,

Modric'in kendisine Pepe'yi anlattığını ifade eden Vida, "Geçen sene Beşiktaş'a rakip olmuştum. Bu sene Şampiyonlar Ligi maçlarını izledim ama lig maçlarını pek takip edemedim, geleceğim takım olduğu için bilgiler aldım. Modric bana Pepe'yi anlattı. Nasıl biri olduğunu biliyorum. Mitrovic ile de tanışıyoruz, burada birlik olacağız" şeklinde konuştu. 

BEŞİKTAŞ TARAFTARI MÜTHİŞ

Beşiktaş taraftarının müthiş olduğunu ifade eden Vida, "Muhteşem bir taraftar var. Sakatlandığım maçta bana gösterilen ilgiyi yaşadım. Beşiktaş için mücadele edeceğim. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde tur atlamak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Takım için nerede görev verilirse orada oynayarım ve elimden geleni yaparı" dedi. 

BİRÇOK TEKLİF ALDIM ANCAK BEŞİKTAŞ'I SEÇTİM

Birçok teklif aldığını ancak Beşiktaş'ı seçtiğini ifade eden Vida, "Birçok teklif aldım ancak ben kararımı vermiştim, önemli olan benim burada olmam. Sayın başkanımıza transfer sürecinde göstermiş olduğu ilgi ve alakaya çok teşekkür ediyorum. Umut Güner'e çok teşekkür ediyorum, bütün transfer süreci boyunca ilgilendi. Daha önce takımdaki bazı isimler ile aynı takımda oynadım. Lens'i yakından tanıyorum ve artık burada da terimizin son damlasına kadar savaşacağız. Ben milli takımda da Şampiyonlar Ligi'nde de burada mücadele ettim. Lens'le birlikte oynadım. Hep birlikte burada kendimizi kanıtlayacağız. Büyük bir aileye geliyorum. Büyük bir camiaya geliyorum. 4,5 yıl sizinle birlikte olacağım. Bütün çalışanların ve Beşiktaş Kulübü'nün yeni yılını kutluyorum" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN FİKRET ORMAN'DAN VIDA YORUMU;

Vida'nın transferini değerlendiren başkan Fikret Orman, "Vida'ya Beşiktaş ailesine hoşgeldin diyorum. Bizde bir slogan vardır "Bizde imzalar kağıtlara değil kalplere atılır." diye, bu transfer de gerçekten böyle oldu. Bu süreçte oyuncuya Türkiye dahil birçok teklif geldi, çok karakterli oyuncu. Çok karakterli bir ismi transfer ettik. Vida çok kıymetli, çok teklif yaptılar. Türkiye'den de yaptılar ama 'Ben Beşiktaş'a söz verdim' dedi. Çizgisini bozmadı teşekkür ediyorum. Seneye mutlu bir transferle başladık. Vida çok konuşuldu. Ama sonucunda bugün mutlu bir imza atıyoruz. Vida'ya Beşiktaş'a hoş geldin diyorum. Umut Güner ve ekibine yaptıkları işten dolayı çok teşekkür ediyorum. Vida 4,5 yıl bizimle olacak. Vida'ya futbolu burada bıraktırır" şeklinde konuştu.

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Vida, "Beşiktaş'ta transfer biten süreç değil, Vida ile bugün imzalıyoruz ancak biz Vida ile görüşmeye 6 ay önce başladık. Transferle ilgili görüşmelerimiz de devam ediyor. İyi bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, daha yeni başladık bakalım önümüzdeki günler neler gösterecek" dedi.

Beşiktaş'tan KAP'a yapılan açıklama;

Domagoj Vida ile 2017-2018 Sezonu 2.devresinden itibaren 2021-2022 sezonu sonuna kadar anlaşmaya varılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine duyurulur.

Saygılarımızla,