Vedat Muriqi kesinleşti! Bavulunu topladı, geri dönüyor

Mallorca'da kiralık forma giyen Vedat Muriqi için nihai karar verildi. İspanyol kulübü, Vedat Muriqi'nin 12 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanmama kararı aldı. Yeni sezon öncesi Lazio'ya dönecek olan Kosovalı golcü, Fenerbahçe'nin gündeminde.

Vedat Muriqi'nin La Liga macerası sona eriyor. Fenerbahçe'den gittiği Lazio kulübünde istediği performansı gösteremeyen ve devre arasında Mallorca'nın yolunu tutan Vedat Muriqi, burada da bekleneni veremedi.

VEDAT MURİQİ YUVAYA DÖNÜYOR

Kosovan Footbaal'un haberine göre İspanyol ekibi, 11 maçta forma giyen ve 3 gol 1 asistle oynayan Vedat Muriqi'nin 12 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanmama kararı aldı. Böylece Vedat Muriqi sezon sonunda Lazio'ya geri dönecek.

FENERBAHÇE'NİN DE GÜNDEMİNDE

Lazio tarafından da kadroda düşünülmeyen 27 yaşındaki Kosovalı futbolcu için Fenerbahçe'nin devrede olduğu ve kiralık olarak transfer edilmek istendiği öğrenildi. Vedat Muriqi Fenerbahçe'ye gelmeyi kabul ederken resmi adımların kısa sürede atılacağı belirtildi.

ATLETICO'YU YIKTI

Vedat Muriqi son olarak La Liga'da konuk ettikleri Atletico Madrid maçında takımının galibiyet golünü atmış ve Mallorca'nın küme düşme potasından çıkmasında başrol oynamıştı.

VEDAT MURIQI: TEKLİFLER ALDIM, TÜRKİYE'YE DÖNECEĞİM

Geçtiğimiz haftalarda transferiyle ilgili Lig Radyo'ya konuşan Vedat Muriqi, Türkiye'nin tüm büyük kulüplerinden teklif aldığını ve geri döneceğini belirtmişti. Kosovalı golcü o dönem şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye'den teklifler aldım. Hatta Türkiye'nin büyük kulüplerinin hepsinden teklif aldım. Görüşmelerimiz de oldu menajerlerim aracılığıyla. Fakat burada önemli olan şey Lazio'nun isteğinin karşılanmasıydı. Mallorca da kümede kalmak için varını yoğunu ortaya koyup en yüksek teklifi verdi. Kulübüm de en iyi teklifin Mallorca'dan geldiğini, eşit bir teklifin gelmesi gerektiğini söyledi. Malum olarak Türkiye'deki kulüplerin finansal durumu buna müsait değildi ve Mallorca'nın yolunu tuttuk. Lazio'da oynamadığım her dönemde Türkiye'de kiralık olarak oynamak istiyordum. Nasip olmadı bu. Hayat planımda futbol sonrası için kesinlikle Türkiye'de yaşamak var. 28 yaşındayım ama bir gün mutlaka Türkiye'ye geri dönmek istiyorum."