Ve Zeljko Obradovic geri döndü!

Son dakika haberi... Fenerbahçe ve basketbolun efsane teknik direktörü Zeljko Obradovic, ülkesi Sırbistan'ın Partizan takımıyla anlaşmaya vardı.

2013-20 yılları arasında Fenerbahçe'yi çalıştırıp, Türkiye'ye ilk EuroLeague kupasını kazandıran Zeljko Obradovic, 30 yıl sonra Partizan'a geri dönüyor.

Sırp Kurir gazetesinin haberine göre, Fenerbahçe ile EuroLeague şampiyonluğu yaşayan Zeljko Obradovic, basketbol oynadığı ve ilk başantrenörlük yaptığı Partizan'a döndü. Partizan ile geniş bir bütçe ile çalışmayacak olan tecrübeli çalıştırıcı 3 yıllık anlaşmaya vardı.

"NBA OLMAZ" DEMİŞTİ

Kurt çalıştırıcı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "NBA'e kesinlikle gitmem. NBA takımları Avrupa'dan gelen koçlara güvenmiyorlar. Bu kırılması zor bir döngü" açıklamasıyla basketbolun merkeziyle ilgili haberleri yalanlayan Obradovic, Partizan söylentilerini doğrulamış ve "Partizan yetkilileriyle sürekli iletişim içerisindeyim. Kulübe yardımım dokunacağı her konuda onların yanındayım ama sadece Partizan değil, bütün Sırbistan basketbolu için bu böyle." demişti.

61 yaşındaki antrenör, 1991-1993 yıllarında Partizan'ı çalıştırmış; burada Sırp Kupası ve EuroLeague Kupası'nı kazanmıştı.