Ve Lionel Messi transferini resmen duyurdular! PSG'de deprem: İşte yeni takımı...

Lionel Messi 21 yıl formasını giydiği Barcelona'dan geçtiğimiz sezon ayrılarak PSG'nin yolunu tutmuştu. Her ne kadar ligde şampiyonluk gelse de Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısızlık ve skor anlamında kariyerinin en kötü sezonunu geçiren Lionel Messi, ayrılık fitilini ateşledi.

aksam.com.tr

Lionel Messi için Barcelona'ya geri dönüş fitili ateşlendi. Arjantinli yıldız, Barcelona teknik direktörü Xavi Hernandez'i arayarak yuvasına geri dönmek istediğini söyledi. İşte Lionel Messi transferinde yaşanan son dakika gelişmesinin detayları...

LİONEL MESSİ'DEN XAVİ'YE TELEFON

aksam.com.tr'nin football365.fr'dan aktardığı bilgiye göre; Barcelona'ya geri dönmek isteyen Lionel Messi'nin, eski dostu olan Barça teknik direktörü Xavi Hernandez'e telefon açtığı ve geri dönüş ihtimalini sorduğu belirtildi. İspanyol gazeteci Eduardo Inda'nın duyurduğu habere göre, Xavi bu durumun gerçekleşmesine çok sevineceğini ancak Başkan Laporta ile konuşması gerektiğini ve onu arayanın Laporta olacağını söyledi. Bugüne kadar ise Barcelona Başkanı Laporta'dan bu çağrı gerçekleşmedi.

PSG'DE MUTLU DEĞİL

Geçtiğimiz yaz imza attığı Paris Saint-Germain ile lig şampiyonluğu yaşayan Lionel Messi için tek iyi gelişme bu oldu. Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Real Madrid'e elenen, Fransa Kupası'nda ise yine son 16 turunda Nice'e penaltılar sonucu mağlup olan PSG'de, 35 yaşındaki oyuncu sezonu 34 maçta yalnızca 11 golle tamamladı. Messi ligde ise rakip fileleri 6 kez havalandırarak kariyerinin en kötü sezonunu geride bıraktı.

Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonraki ilk lig maçında taraftarlar tarafından yuhalanan süper yetenek, o günden sonra ayrılık ihtimalini hep kafasının bir köşesinde tuttu. Uzun süredir Paris'te otelde yaşayan Messi ailesi de Fransa serüveninden hiç mutlu değil ve Barcelona'ya geri dönmek için can atıyorlar.

GÖZLER BARCELONA YÖNETİMİNDE

Barcelona her ne kadar tarihinin en golcü oyuncusu Messi'yi geri almak istese de bu transferde mali şartlar sonucu belirleyecek. Ancak Katalan ekibinin yaptığı son sponsorluk anlaşması kasaya ciddi bir ücretin girmesini sağladı.

aksam.com.tr'nin İspanyol kaynaklardan edindiği bilgiye göre; Barcelona, küresel yatırım firması Sixth Street ile imzaladığı anlaşmadan 210 milyon euroya yakın bir gelir elde etti. Barça, önümüzdeki 25 yıl boyunca kulübün LaLiga TV haklarının %10'unu alacak bu firmaya devrederek büyük bir gelir elde etti. Katalan devi bu kaynağı Messi'nin geri dönüşü için kullanırsa Arjantinli yıldız yuvasına geri dönebilir.

Lionel Messi'nin Paris Saint-Germain ile imzaladığı sözleşme 2023 yılında sona eriyor. Messi, Fransız devinden yıllık 40 milyon euro civarında bir maaş kazanıyor.

aksam.com.tr