Ve Karim Benzema'nın tahtı yıkıldı! Kylian Mbappe'den ikinci darbe...

Karim Benzema'ya Kylian Mbappe'den bir darbe daha. Real Madrid'in süper starı Karim Benzema milli takımdan yakın arkadaşı olan Kylian Mbappe'ye PSG ile sözleşme yenilediği içinsosyal medyadan tepki göstermişti. Bu ikili bu kez Altın Ayakkabı sıralamasında karşı karşıya geldi. İşte iki süper starın arasındaki o sıkı rekabet...

Goal.com

Goal.com, Karim Benzema'dan Kylian Mbappe ve Erling Haaland'a kadar 2021-2022 sezonunda Avrupa'da en çok gol olan futbolcuları sıraladı.

KARIM BENZEMA VE KYLIAN MBAPPE ARASINDAKİ DEV REKABET

Bu sezon Avrupa'nın dört bir yanından yıldız forvetler, 2021-22 sezonunda Altın Ayakkabı için birbirleri ile mücadele etti.

İşte Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'yi de geride bırakarak golleri ile Avrupa'nın ilk 5'ine giren o yıldız isimler:

1. ROBERT LEWANDOWSKI | BAYERN MÜNİH | 35 GOL (70)

Robert Lewandowski, Bayern Münih'te her geçen gün güçleniyor gibi görünüyor ve 33 yaşında olmasına rağmen, hiçbir yavaşlama belirtisi göstermiyor.

Forvet, Avrupa Altın Ayakkabı'nın savunucusu ve iki yıl üst üste kazandı. Efsane oyuncu 2021-22 Bundesliga sezonunun başlangıcında zemine koştu ve sezon boyunca ivmesini korudu.

2. KYLIAN MBAPPE | PSG | 28 GOL (56)

Kontratının sezon sonunda bitecek olması nedeniyle aylardır futbol basınınnın manşetlerini süsleyen Mbappe'nin son kararı PSG'de kalmak oldu.

Yıldız oyuncu kontratını uzatmasından dakikalar sonra çıktığı Metz maçında hat-trick yaptı ve sezonu 28 golle tamamladı.

3. KARIM BENZEMA | REAL MADRİD | 27 GOL (54)

Bu sezon, Karim Benzema'nın belirgin bir şekilde yeniden dirildiği bir sezon oldu ve Real Madrid'in emektarı takımı için hâlâ muazzam bir varlık olduğunu kanıtlıyor.

Euro 2020'de Fransa ile verimli bir yaz geçirdikten sonra Benzema, Los Blancos'taki formunu sürdürdü ve Celta Vigo'ya karşı hat-trick yaptı.

4. CIRO IMMOBILE | LAZİO | 27 GOL (54)

Lazio'nun yıldızı Ciro Immobile, Maurizio Sarri yönetiminde geçen sezonda Serie A'da 27 gol kaydetti ve hiç şüphesiz takımının en önemli ismi oldu.

Serie A'daki toplam gol sayısını 182'ye çıkartan 32 yaşındaki santrforun kariyeri sona ermeden 200'ler kulübüne girmesi neredeyse kesin gibi.

5. WISSAM BEN YEDDER | MONACO | 25 GOL (50)

Kısa olarak nitelendirilebilecek boyuna rağmen son yıllarda Avrupa futbolunun en istikrarlı golcülerinden biri olan Ben Yedder, Monaco'da sezonu 25 golle tamamladı.

40 milyon euro'ya transfer olduğu Fransız ekibinde beklentileri fazlasıyla karşılayan 31 yaşındaki golcü Ligue 1'de toplamda 126 gole ulaştı.