Ve Galatasaray'dan Arda Turan kararı çıktı! Resmi açıklama gelmedi ama…

Galatasaray'ın tecrübeli ismi Arda Turan için karar verildi. Sarı-Kırmızılılardan resmi duyuru yapılmasa da Arda Turan'ın sezon sonuna kadar kadro dışı kalacağı öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde Fatih Terim'le çektirdiği bir fotoğrafı paylaşan Arda Turan, Burak Elmas ve Domenec Torrent'in tepkisi çekmişti.

Ajansspor

Galatasaray'da fazla kilolarıyla tepki çeken Arda Turan'ın Fatih Terim'in ayrılığının ardından tecrübeli hocayla çektirdiği fotoğrafı paylaşması bardağı taşırmıştı. Galatasaray yönetimi, henüz resmi açıklama yapmasa da Arda Turan'la ilgili kararını verdi.

ARDA TURAN SEZON SONUNA KADAR KADRO DIŞI

Ajansspor'un haberine göre Sarı-Kırmızılı idareciler ve teknik kadronun kararı doğrultusunda Arda Turan'ın bileti kesildi. Tecrübeli futbolcu sezon sonuna kadar kadro dışı bırakılacak. Arda Turan'ın Galatasaray'la sözleşmesi haziran ayında sona eriyor.

FATİH TERİM, ARDA TURAN TRANSFERİ İÇİN MUSTAFA CENGİZ'LE TARTIŞMIŞTI

Galatasaray altyapısından yetişen Arda Turan, önce Atletico Madrid sonra Barcelona forması giymişti. Türkiye'ye Başakşehir'le dönen futbolcu başarılı olamamıştı. Ancak Fatih Terim'in özel isteğiyle geçen sezon ikinci kez Galatasaray'da forma giyme şansı yakalamıştı. Arda Turan transferi Fatih Terim ile dönemin Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz arasında söz düellosu yaşanmasına ve ikili arasında gerginliğe neden olmuştu.

EN SON 6 ŞUBAT'TAKİ MAÇIN SON DAKİKASINDA OYUNA GİRMİŞTİ

Arda Turan geçen sezon 32 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 kez de Avrupa Ligi elemesinde forma giydi. Bu karşılaşmalarda 4 gol attı, 2 de asist yaptı. Galatasaray kaptanı bu sezonsa 4 Süper Lig, 2 Şampiyonlar Ligi elemesi ve 3 Avrupa Ligi elemesinde görev yaptı. Sadece bir asist yapabilen oyuncu en son 6 Şubat 2022'de 1-1 berabere biten Alanyaspor karşılaşmasının son dakikasında oyuna girdi.