Ve Zinedine Zidane'ı resmen duyurdular! Hayırlı uğurlu olsun

Fransa futbolunun efsane isimlerinden Zinedine Zidane, kulübedeki yerini almak için gün sayıyor. İki sezondur takım çalıştırmayan 51 yaşındaki çalıştırıcının yeni adresini Çizme basını duyurdu. Zinedine Zidane gelişmesinin detayları haberimizde...

Real Madrid'de yaşadığı üç Şampiyonlar Ligi zaferi ve iki İspanya La Liga şampiyonluğuyla kulüp tarihine teknik direktör olarak da adını yazdıran Zinedine Zidane, iki sezondur süren dinlenmesine İtalya'dan gelen teklifle son vermeye hazırlanıyor. Teknik adamlık kariyerinde eflatun beyazlı ekipten başka takım çalıştırmayan Fransız antrenör, Çizme'den gelen teklife kayıtsız kalamadı.

JOSE MOURINHO'NUN YERİNE ZINEDINE ZIDANE

Bu sezon Serie A'da istediği sonuçları alamayan Roma, Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho'nun görevine son vererek, takımın başına 6 aylığına kulübün simge isimlerinden olan Daniele De Rossi'yi getirmişti. Çizme basınında yer alan habere göre 2024-2025 sezonuna iddialı bir giriş yapmak isteyen başkent ekibi, kulübü şampiyonluk yarışına yeniden ortak edecek iddialı bir isim getirme konusunda kararlı. Roma, iki sezondur takım çalıştırmayan Zinedine Zidane'ı ikna ederek Serie A'da yıllardır süren kupa hasretini sonlandırmak istiyor.

DİĞER ADAY ANTONIO CONTE

Roma'nın Zinedine Zidane ile anlaşamama durumunda ise diğer planı hazır. Son olarak Premier Lig ekibi Tottenham'da görev yapan Antonio Conte, Fransız çalıştırıcının ikna edilememesi halinde takımın başına getirilmek istenen ikinci alternatif pozisyonunda.

TEKNİK DİREKTÖR PERFORMANSI GÖZ DOLDURUYOR

Zinedine Zidane, Real Madrid'in başında 183 maçta görev aldı. 51 yaşındaki çalıştırıcı bu karşılaşmalarda 124 galibiyet alarak 2,24 puan ortalaması yakalamayı başardı.

www.aksam.com.tr