Ve Cüneyt Çakır'ı açıkladılar! ÖZEL!

Hakem Cüneyt Çakır'ın İsviçre'de maç yöneteceği iddialarını İsviçre Futbol Federasyonuna (SFV) sorduk. SFV Sözcüsü Adrian Arnold, “Evet böyle bir girişimimiz oldu. Türkiye Futbol Federasyonunun kararı önemli.” dedi.

AKŞAM Özel Haber

Emre Öztürk

13 üst düzey hakemin, Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından görevden alınmasının ardından İsviçre Futbol Federasyonunun (SFV) Cüneyt Çakır'ın kendi liglerinde görev yapabilmesi için TFF'ye resmi talepte bulunduğu iddia edildi.

AKŞAM iddiayı SFV Sözcüsü Adrian Arnold'a sordu. Arnold iddiayı doğruladı ve ekledi:

TFF'den cevap bekliyoruz! Eğer TFF bu talebi kabul ederse Cüneyt Çakır'ın SFV'de maç yönetmesinin yolu açılırken diğer yandan da Dünya Kupası'nda maç yönetme şansı ciddi şekilde artacak. Daha fazla bilgi veremiyorum.

"DEĞİŞTİRMEYECEK!"

Arnold, sözlerini şöyle sürdürdü: "İsviçre Futbol Federasyonu olarak Türkiye Futbol Federasyonuna aynen diğer ülkelerle olduğu gibi Cüneyt Çakır'ın hakem olarak görev alması için resmi bir talepte bulunduk. Durumu açıklığa kavuşturmak için şunu da söylemeliyim; bu bir hakemin ulusunun ya da futbol federasyonunun değişikliğiyle ilgili değil, yalnızca hakem değişimi ve görevlendirilmesiyle alakalıdır. Şu an için daha fazla bilgi veremiyoruz. Sonuç olarak ifade ettiğim üzere Türkiye Futbol Federasyonundan cevap bekliyoruz."

"Kavgalılar" deniyordu, Mesut Özil'e sürpriz destek