Ve Burak Yılmaz duyurdu: Benden bu kadar!

Milli Takımımızın tecrübeli golcüsü Burak Yılmaz, Portekiz maçı sonrası yaptığı açıklamayla milli takım kariyerini noktaladığını duyurdu. Kaçırdığı penaltıya da değinen Burak Yılmaz, “Nasıl atamadım hala şok içerisindeyim” ifadelerini kullandı.

Burak Yılmaz 3-1 kaybederek Dünya Kupası şansımızı yitirdiğimiz Portekiz maçı sonrası konuştu. Milli takımı bıraktığını söyleyen 36 yaşındaki Burak Yılmaz, kaçırdığı penaltıya da değindi.

Maçla ilgili konuşan Burak Yılmaz "İlk devre iyi başlayamadık. Portekiz iyi başladı maça. Sonradan kendimize güvenmeye başladık. Güvenle birlikte pozisyonlar, goller geldi. Penaltıyı atsam 2-2 olacaktı. Portekiz için işler zorlaşabilirdi." dedi.

BURAK YILMAZ: PENALTIYI NASIL ATAMADIM HALA ŞOK İÇERİSİNDEYİM

Penaltı anıyla ilgili konuşan Burak Yılmaz "Atamadım... Nasıl atamadım, hala şok içeresindeyim. Atamadım. Futbol bu. Futbolun belki de güzelliklerinden bir tanesi. Bizim için çok kötü ama Portekiz için güzelliklerinden bir tanesi. Ülkemizi üzdük, insanlarımızı üzdük. O yüzden kusura bakmasınlar. Penaltı olunca 'Kesin gol, 2-2 oldu' dedim. Sonrasını düşünmeye başladım. Kaçırmayı hiç düşünmedim. Kaçırınca da büyük hayal kırıklığı oldu. Özür dilerim. Ne söyleyebilirim yani. Bunla alakalı söyleyecek bir şey yok. Bu penaltıyı ömrüm boyunca her gece rüyamda atacağım ya da uyumadan önce... 3'lü 4'lü bakmamak lazım. Penaltı gol olsa 2-2 olacaktı, önümüze bakacaktık. Bocaladık belki ama 3'lüyü de yerine getirdik büyük çoğunluğunda. Bocalama olacaktır, Portekiz'le oynuyoruz sonuçta. Onların da oyun içinde üstünlüğü olacaktır. Bu maçı tamamen penaltıya bağlamak lazım. 2-2 olsa farklı bir senaryo olacaktı. 3'lü 4'lü değil, penaltı gol olsa farklı yere gidecekti." açıklamasını yaptı.

BURAK YILMAZ: MİLLİ TAKIM KARİYERİMİ NOKTALADIM

Öte yandan Milli Takımı bıraktığını da belirten Burak Yılmaz, "Milli Takım kariyerime son noktayı koyuyorum. Böyle bir maçtan sonra bırakmak istemezdim ama bunun doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu formayı şerefle, namusla taşıdığımı düşünüyorum. Hocalarıma teşekkür ederim. Benden bu kadar. Artık bir bayrak değişimi olması gerekiyor. Ülkemiz, genç arkadaşlarımız açısından" ifadelerini kullandı.