Valencia'ya Villa takibi

İngiliz Mirror, Unai Emery'nin talebi üzerine Ekvadorlu golcünün transferi için Aston Villa'nın devrede olduğunu iddia etti. Sezon sonu sözleşmesi bitecek yıldıza Brezilya'dan da teklifler var.

AKŞAM SPOR - DIŞ HABER

Bu sezon Fenerbahçe formasıyla Türkiye Süper Ligi'nde gol krallığı tahtında bulunan Ekvadorlu forvet Enner Valencia, İngiliz ekiplerinden Aston Villa'nın gelecek sezonki planları arasında. İngiliz The Mirror gazetesinin haberine göre; Aston Villa, önümüzdeki sezon hücumunu güçlendirmeyi planlıyor ve tecrübeli forveti, Teknik Direktör Unai Emery'nin talebi üzerine Ada'ya götürmenin hesaplarını yapıyor. Mirror'a konuşan kulüp yetkilisi, "Aston Villa, Ekvadorlu forvet oyuncusu Enner Valencia'yı yaz transferi için transfer listesine aldı ve onu İngiltere'ye geri getirmek için görüşmelere başladı" bilgisini verdi.

BARCELONA İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Haberde, Premier Lig kulübünün ikinci sezonu opsiyonlu olmak üzere, oyuncuya 2 sezonluk bir teklifte bulunduğu bilgisi de yer aldı. Valencia ile Barcelona'nın da ilgilendiği biliniyor. Ünlü golcünün menajeri Barcelona ile transfer konusunda bir görüşme yaptıklarını ancak daha sonra bağlantının koptuğunu bildirmişti. Brezilya ekiplerinin de Fenerbahçeli golcüyle ilgilendiği iddia ediliyor. Brezilya basını, Internacional'in oyuncuya teklifte bulunduğunu iddia etse de kulüp yetkilileri bu bilgiyi doğrulamadı.

LİGDE 18 MAÇTA 20 GOL ATTI

Daha önce İngiltere'de Premier Lig kulüplerinden West Ham United ve Everton forması da giyen Valencia, bu ligin yabancısı değil. Katar'daki Dünya Kupası'nda attığı gollerle göz dolduran 33 yaşındaki yıldızın Fenerbahçe ile sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Valencia bu sezon Sarı-Lacivertli formayla çıktığı 30 maçta 23 gol atıp, 4 de asist yaptı. Ligde ise 18 karşılaşmada 20 gol, 4 asistlik performansıyla göz kamaştırdı.