Eczacıbaşı Dynavit dünya şampiyonu oldu! Vakıfbank-Eczacıbaşı maç sonucu: 3 - 2

Vakıfbank Eczacıbaşı final maçı için nefesler tutuldu. FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası tarihinde ilk kez iki Türk takımı karşı karşıya geldi. Voleybol FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde VakıfBank'ı 3-2 mağlup eden Eczacıbaşı Dynavit, 3. kez kupayı müzesine götürdü. Vakıfbank ve Eczacıbaşı voleybol takımları arasında oynanan final maçını kazanan Eczacıbaşı Dynavit, dünyanın en büyüğü oldu.

Vakıfbank - Eczacıbaşı voleybol final maçı ile Türkiye için bir ilk de yaşandı. İki Türk kulübü ilk kez Dünya Kulüpler Şampiyonası kapsamında birbirlerine rakip oldu. Voleybol FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde VakıfBank'ı 3-2 mağlup eden Eczacıbaşı Dynavit, 3. kez kupayı müzesine götürdü.

Vakıfbank ile Eczacıbaşı Dynavit Kadın Voleybol takımları, Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya etkili başlayan VakıfBank, tempolu geçen ilk seti 25-19 önde tamamlayarak 1-0 öne geçti. İkinci sette file önünde sarı-siyahlı takıma üstünlük kuran ve 12-4'den geri dönen Eczacıbaşı Dynavit, seti 25-23 kazanarak skoru 1-1'e getirdi.

Vakıfbank - Eczacıbaşı Dynavit finaliyle birlikte Ay-Yıldızlı bayrağımız Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın kürsüsünde 18. kez yer aldı.

TARİHTE BİR İLK: İKİ TÜRK TAKIMI KARŞI KARŞIYA

Vakıfbank - Eczacıbaşı Dynavit finali ile Türkiye için bir ilk de yaşanacak. İki Türk kulübü ilk kez Dünya Kulüpler Şampiyonası kapsamında birbirlerine rakip olacak.

Vakıfbank, bu turnuvada kendisine ait olan "en çok kupa kazanan kulüp" unvanını geliştirmeye çalışacak. Eczacıbaşı Dynavit ise en çok zirvede yer alan 2. takım olmak için mücadele edecek.

Türkiye, FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda 6 altın, 3 gümüş ve 6 bronz madalya ile en başarılı ülke konumunda bulunuyor.