VakıfBank Dörtlü Final kapısını araladı

VakıfBank Bayan Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında deplasmanda Volero Zürich’i 25-17, 25-22 ve 25-21’lik setlerle 3-0 yendi. 5 Nisan Perşembe günü İstanbul’da oynanacak rövanş maçı, bu sene Bükreş’te düzenlenecek Dörtlü Finallere gidecek takımı belirleyecek.

VakıfBank Bayan Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında deplasmanda Volero Zürich’i 3-0 yendi. 25-17, 25-22 ve 25-21’lik setlerle sahadan zaferle ayrılan sarı-siyahlılar’da Lonneke Sloetjes ile Zhu Ting 14’er sayıyla maçın yıldızları oldu. 5 Nisan Perşembe günü İstanbul’da oynanacak rövanş maçı, bu sene Bükreş’te düzenlenecek Dörtlü Finallere gidecek takımı belirleyecek.

Son CEV Şampiyonlar Ligi ve FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası Şampiyonu VakıfBank Bayan Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İsviçre ekibi Volero Zürich’i 25-17, 25-21 ve 25-21’lik setlerle 3-0 mağlup etti. Sarı-siyahlılar, 5 Nisan günü İstanbul’da oynanacak rövanş öncesi büyük bir avantaj elde etti.

Karşılaşmaya bloklarda etkili başlayan VakıfBank, ilk teknik molaya 8-5, ikinci teknik molaya 16-9 önde girdi, seti de 25-17 alarak durumu 1-0’a getirdi. Volero Zürich’e ikinci sette de şans tanımayan sarı-siyahlılar, 25-22’yle 2-0’ı yakaladı. İlk teknik molasına 8-6 geride girdiği üçüncü seti ise 25-21 alan VakıfBank, sahadan 3-0’lık zaferle ayrılmayı başardı.

5 Nisan Perşembe günü VakıfBank Spor Sarayı’nda oynanacak rövanş mücadelesi, 5-6 Mayıs tarihlerinde Bükreş’te gerçekleştirilecek Dörtlü Finallere gidecek takımı belirleyecek.

MAÇIN İSTATİSTİĞİ

VOLERO ZÜRICH-VAKIFBANK: 0-3

SALON: Saalsporthalle Zürich

VOLERO ZÜRICH: Lazarenko 6, Sievanen (L), Samara, Dimitrova 7, Schottroff, Antonijevic 1, Popovic (L), Blanco, Bjelica 8, Todorova 16, Kornienko, Unternahrer 6, Lazic 2, De La Paz

VAKIFBANK: Gizem (L), Gözde 3, Cansu, Zhu 14, Kübra 7, Robinson 5, Melis, Ayça (L), Slöetjes 14, Naz 1, Melis, Rasic 11, Tuğba, Zehra

SETLER: 17-25, 22-25, 21-25

SÜRE: 23, 32, 23 (78 dakika)

HAKEMLER: Roy Goren (İsrail), Sandro La Micela (İtalya)

VAKIFBANK İSTATİSTİKLERİ

İlk Altı: Gözde Kırdar, Milena Rasic, Naz Aydemir, Zhu Ting, Kübra Çalışkan, Lonneke Sloetjes – Gizem Örge

En Skorer: Lonneke Sloetjes, Zhu Ting (14 sayı)

VakıfBank Toplam Blok Sayısı: 11

En Çok Blok Yapan Oyuncu: Milena Rasic (5 sayı)

VakıfBank’ın Ace Sayıları: 5

GÖRÜŞLER:

Giovanni Guidetti: Oyunumuzun seviyesinden dolayı çok mutlu değilim. İyi oynamadık. Ama aldığımız skordan mutluyum. Buraya bu amaçla gelmiştik. Çok daha iyi oynayabilirdik. Bu maçı daha iyi oynamak için kullanacağız.

Kelsey Robinson: Güzel bir maç oldu. Karşı taraf çabuk pes etmedi. Güçlü bir takımdılar. En iyisini yapmaya çalıştılar.

Naz Aydemir Akyol: Benim için bu maç çok önemliydi. Sakatlığım nedeniyle 15 gün ara vermek durumunda kaldım. Hem takımım galibiyetle devam ettiği için mutluyum hem de 3-0’lık oyun için mutluyum. Tabii ki henüz bir şey bitmiş değil. Bu maçın rövanşı olacak. Ama arada Galatasaray’la yarı final oynayacağız. Şu an odağımızı değiştirip, Galatasaray maçı için çalışmaya başlayacağız.