VakıfBank Avrupa Şampiyonu

Imoco Volley'i 3-1 mağlup eden VakıfBank, 5.kez CEV Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olmayı başardı. Guidetti'nin takımı ayrıca, bu sezondaki 5.kupasını da müzesine götürerek 5'te 5 yaptı.

AKŞAM

Kenan Karcı

Vakıfbank, CEV Şampiyonlar Ligi finalinde İtalyan ekibi Imoco Volley Conegliano'yla Slovenya'da karşı karşıya geldi. Sarı-Siyahlılar ilk setin hemen başında 3-0 öne geçerken, Imoco Volley daha sonra Egonu'nun etkili oyunuyla üstünlüğü 13-9 olarak ele geçirdi.

Zehra Güneş, Haak ve Gabi ile skor bularak oyuna ağırlığını koyan VakıfBank, seti 25-22 alarak 1-0 öne geçti. İkinci sette de üstün olan temsilcimiz, bir ara farkı 6 sayıya kadar çıkardı ve seti de 25-21 kazanarak durumu 2-0'a getirdi.

GABI VE HAAK ÖNE ÇIKTI

Çekişmeli başlayan üçüncü setin ilk bölümü 10-10 berabere geçilirken, VakıfBank etkili bir performans sergileyen Haak'ın üst üste kaydettiği sayılarla skoru 15-11 lehine çevirdi. Ancak Egonu'nun üstün performansıyla Imoco Volley, seti 25-23 alarak durumu 2-1 yaptı.

Dördüncü sete İtalyanlar etkili başladı ve bir ara 8-3 öne geçti. Gabi ve Haak'ın sayılarıyla önce eşitliği yakalayan temsilcimiz, sonrasında üstünlüğü sağladı ve seti 25- 21, maçı da 3-1 kazanarak, 5. kez CEV Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu. Vakıf, bu sezonki 5.kupasını da müzesine götürdü.

ABDİ SERDAR ÜSTÜNSALİH: MÜKEMMEL BİR EKİP

Vakıfbank Spor Kulübü Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih, "Oyuncularımızın ve teknik ekibimizin, bu sezon bize yaşattıklarını tarif etmek için kelimeler yetersiz kalır. Bir voleybol takımının kazanabileceği tüm kupaları kazanan bu mükemmel ekip, övgülerin en büyüğünü hak ediyor. Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunu 5. kez ülkemize getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. VakıfBank'ı bir kez daha Türkiye'nin, Avrupa'nın ve dünyanın en büyüğü yapanlara teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

BÖYLE FİNAL FİLMLERDE OLMAZ

Vakıfbank Başantrenörü Guidetti, şunları söyledi: "Takım olarak mücadele ettik. Sonucunda da şampiyonluğa ulaştık. İnanılmaz bir sezon, beş kupanın beşini de kazandık. En iyi fi lmlerde bile hayal bile edemeyeceğiniz bir fi nal yaptık."

EGONU GELİYOR

Imoco ile VakıfBank karşısında çıkan Egonu, önümüzdeki sezon VakıfBank'a gelecek.

"KUPAYLA BİTİRMEK ÖNEMLİ"

Voleybola veda eden VakıfBank Kaptanı Melis Gürkaynak, "Sezonu böyle bitirip, kariyerimi böyle noktalamak benim için çok önemli, çok gurur verici. Hayatımda en çok gurur duyduğum şey VakıfBank'ta bunca yıl oynayabilmek ve sonrasında buranın kaptanı olabilmek" dedi.

TUĞBA VEDA ETTİ

Vakıfbank'a veda eden Tuğba Şenoğlu, "Sezonun başından beri 5 kupayı hedefl iyorduk zaten. 5'inci kupa buydu. Aldığımız için çok mutluyuz. Önümüzdeki yıl Asya'ya gideceğim." dedi.