Ülkemiz aşağılanıyor

Sarı-Lacivertli ekibin teknik patronu, “Türkiye'de maçlar sahada değil masa başında kazanılıyor” demişti. Aslan'ın genç çalıştırıcısı, “Ülkemizin aşağılanması canımızı çok sıkıyor” karşılığını verdi.

AKŞAM

Galatasaray, Konya'ya 1-0 mağlup olurken teknik direktör Okan Buruk'tan, Jorge Jesus'a sert yanıt geldi. F.Bahçe Teknik Direktörü, Sevilla maçı sonrasında, "Türkiye'de maçlar sahada değil, masa başında kazanılıyor" demişti. Buruk, "Ülke olarak o kadar zor bir şey yaşadık ki, bunların konuşulmasını bile üzülerek dinliyoruz. İnsanlar evlerinden olmuş, ailesini kaybetmiş... Bu kadar acının içinde futbol nedir ki? Bundan bile bir şeyler çıkarmaya çalışan insanlar var." açıklamasında bulundu.

LİGİ KAPATSALAR EYVALLAH

Genç çalıştırıcı, "Tabii ki herkes hakkını isteyecek ancak bu durumda ligi kapatsalar 'eyvallah' diyeceğiz" dedi. Jesus'un Play-Off isteğini de değerlendiren Buruk, "Play-Off'la ilgili yorum yapmak zor. Onun kararını verecek olan federasyon. Ligin artık son 9-10 haftasında böyle bir şey olmayacağını herkes biliyor. Her hafta maçlar oynanıyor, herkes birbirini yeniyor. Kaliteli bir ligimiz var. Bunu özellikle buraya gelen oyuncular söylüyor. Hem ligi hem ülkeyi seviyorlar" diye konuştu.

PREMİER LİG GÖRMEMİŞ BİRİ!

Buruk, "Türkiye'deki futbol kalitesi dünyanın birçok yerinde yok. Ülke futbolumuzun, ülkemizin aşağılanması gerçekten canımızı sıkıyor. Bizi Premier Lig'le karşılaştırıyorsanız tabii ki farklı. Ancak Premier Lig'i görmemiş bir insanın bizi karşılaştırması saçma olur. Buraya gelen futbolcular bize saygı duyuyor, bu saygının devam etmesini istiyorum. Buraya gelen herkes buradan mutlu şekilde ayrılıyor" ifadelerini kullandı. Şampiyonluk yarışındaki iki kulübün atışması bitmeyecek gibi duruyor.