Uğurcan Çakır transfere noktayı koydu: Teklifler geldi ve...

Trabzonspor kaptanı Uğurcan Çakır basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Uğurcan Çakır, ‘Trabzonspor'dan ayrılmak istiyor' iddialarına da açıklık getirdi.

Spor Toto Süper Lig'de kötü bir dönemden geçen Trabzonspor'un file bekçisi Uğurcan Çakır açıklamalarda bulundu. Son şampiyonun kaptanı, bu sezonun öz eleştirisini yaparken, Beşiktaş maçından da bahsetti.

"SEZON BAŞINDAN BERİ UYUM YAKALAMAKTA BİRAZ ZORLANDIK"

Uğurcan Çakır, "Geçen sene çok önemli başarılara imza atmıştık takım olarak. Bu sezon birçok arkadaşımız aramıza katıldı. Sezon başından beri uyum yakalamakta biraz zorlandık açıkçası. Tabii ki uyum yakalamak zor oluyor futbolda biraz. Çünkü neticede bireysel bir spor değil" şeklinde konuştu.

"KÖTÜ SONUÇLAR GİTTİKÇE ÖZGÜVENİNİZİ KAYBETTİRİYOR"

Uğurcan Çakır, "Kötü sonuçlar gittikçe özgüveninizi kaybettiriyor, takım olarak biz de bundan uzaklaştık. Mental olarak şu dönemde zorluklar yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

"ABDULLAH HOCA BURADAYKEN BİRÇOK MAÇTA İYİ OYNAYIP KAYBETMİŞTİK"

Çakır, "Arkadaşlarımın iyi niyetinden, mücadelesinden hiç şüphem yok. Zaten birçok kez sahada gerçekten iyi mücadele ettiğimiz anlar oldu. Hocamız Abdullah hoca buradayken birçok maçta iyi oynayıp kaybetmiştik. O özgüveni düşürüyor" açıklamasını yaptı.

"BEŞİKTAŞ MAÇI KÖTÜ GİDİŞATA DUR DEMEK İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT"

Pazar günü oynanacak Beşiktaş maçından bahseden Uğurcan Çakır şunları kaydetti: "Beşiktaş maçı var. Konsantrasyonu, motivasyonu ayrı bir maç tabii ki, derbi maçları. Bu maçlara arkadaşlarımızla beraber en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz. Herkes bu maçın motivasyonunu ve büyüklüğünün farkında. Kötü gidişata dur demek için önemli bir fırsat. Herkes bunun farkında. Hepsiyle de konuşuyorum. Kötü gidince herkes birinde sorun arıyor"

"SEZON BAŞINDAN BERİ YAPILAN HATALAR VAR"

Sözlerine devam eden file bekçisi, "Ben yaklaşık 200 maça çıktım burada, hiçbir zaman takım arkadaşlarımın yanında durmaktan vazgeçmedim. Hiç kimsede suç bulmuyorum. Mağlubiyetler konsantrasyonumuzu düşürdü ama takım arkadaşlarımın iyi niyetinden şüphem yok. Beşiktaş maçı büyük maç, herkes en iyi şekilde hazırlanacaktır. Taraftarımız her zaman yanımızda oldu. Büyük başarılara imza attık onlarla. Geçen sene hep birlikte bir başarı gelmişti. Sezon başından beri yapılan hatalar var, herkesin hatası var burada. Taraftarlarımızı mutlu etmek için mücadele edeceğiz" dedi.

"ANTALYASPOR MAÇINDA YAŞADIĞIM SAKATLIK BENİ ÇOK ETKİLEDİ"

Çakır, "Bu sezon 5. sezonumu tamamlıyorum full oynamaya başladıktan beri Trabzonspor'da. Aslında 4 sezondur çok iyi performans sergiliyordum. Sezon başları biraz form tutmak zor oluyordu ama ondan sonra kendimi daha iyi seviyeye çıkartıyordum. Bu sezon Antalyaspor maçında yaşadığım sakatlık beni çok etkiledi, ondan sonra Kopenhag maçı vardı içeride orada sakat sakat oynayınca sakatlığım daha da arttı. Ondan sonra form tutmaya çalıştım ama biraz zor oldu benim için. Çünkü daha önce hiç sakat oynamamıştım" ifadelerini kullandı.

"YÖNETİM, HOCA HER KİM VARSA BU KÖTÜ GİDİŞİN SORUMLUSU"

Performans değerlendirmesini sürdüren Çakır, "Bu sezon özelinde evet ağır eleştiriler olabilir ama geçen sezon yaptıklarımız tarihi bir şeydi ve daha bir sene oldu. Bence çok ağır eleştirilecek bir şey yok. Herkes kötüyse siz de kötü oluyorsunuz. Tek başınıza bir şey yapamazsınız. Şampiyon olduğumuzda ben tek başıma bir şey yapmamıştım, takım arkadaşlarımla birlikte her şeyi başarmıştık. Burada sorumluluk hepimizin. Yönetim, hoca her kim varsa bu kötü gidişin sorumlusu diye düşünüyorum" dedi.

"GİTMEK İSTESEM TRABZONSPOR İLE SÖZLEŞME UZATMAZDIM"

Kulüpteki sözleşmesi hakkında konuşan Uğurcan Çakır, "Avrupa hayalim her zaman var. Kendime hedef koyuyorum. Bir motivasyon benim için ama sözleşmeyi yeni uzattıktan sonra gitmek istiyor diye şeyler söylüyorlar, yani bu çok ilginç benim açımdan da. Gitmek istesem Trabzonspor ile sözleşme uzatmazdım. Her zaman Trabzonspor'un menfaatine olmaya çalıştım" açıklamasında bulundu.

"TRABZONSPOR BENİ SATMAK İSTERSE TABİİ Kİ GİDERİM"

Çakır, "Birçok kez teklifler geldi ki başkanlarımız biliyor, benim nasıl duruş sergilediğimi de biliyorlar. O yüzden yeni sözleşme imzaladıktan sonra gitmek istiyor diyorlar. Ben bunlara sadece gülüp geçiyorum. Ben Trabzonsporluyum, Trabzonspor beni satmak isterse, bu da Trabzonspor'un menfaatineyse tabii ki giderim, sıkıntı yok. Düşük buluyorsa ya da başka bir şey oluyorsa burada kalırım, takım kaptanıyım, sorumluluklarım var, şehrimi seviyorum ve başarı için futbol hayatım bitene kadar mücadele ederim" diye konuştu.

"PERFORMANSINIZ İYİ DEĞİLSE SİZE SAYGI DUYMAZLAR"

27 yaşındaki file bekçisi, "Takım kaptanı olmak performansınla insanları kendine saygı duyurabilirsin. Ben Trabzonspor'da 200'e yakın maç oynadım. Her zaman insanların performansıma saygı duymasını bekledim. Her zaman takım arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalıştım. Bağırarak bu işler olmuyor. O işler eskide kaldı. Performansınız iyi değilse size saygı duymazlar, sizi takmazlar. İnşallah Beşiktaş maçını yenip taraftarımızla barışırız. Takım uyumu yakalamakta biraz zorlandık diyebilirim özellikle bu sezon" ifadelerini kullandı.