UEFA ve FIFA'ya isyan etti: Sadece ceplerini düşünüyorlar

Thibaut Courtois, İtalya maçının ardından UEFA ile FIFA'ya adeta ateş püskürdü. Belçikalı kaleci, futbolu yönetenlerin tamamen para endeksli çalıştığını belirterek, “Üçüncülük maçı tamamen para için oynanan bir maç. Oynamak için oynadık çünkü bu UEFA için ekstra bir para anlamı taşıyor. Sadece ceplerini düşünüyorlar.” dedi.

AKŞAM

Belçika ile İtalya, Uluslar Ligi'nin üçüncülük maçında karşı karşıya geldi... Zorlu mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi. Ancak son Avrupa Şampiyonu, 46'da Barella'nın golüyle öne geçti. 64'te kazanılan penaltıyı ise 65'te Berardi golle sonuçlandırdı ve İtalya ikinci yarıda 2-0'ı buldu. Yıldızlar topluluğu Belçika'da C. De Ketelaere 86.dakikada sahneye çıktı ve skoru 2-1'e getirdi. 90 dakika bu şekilde sona erince Gök Mavililer, Uluslar Ligi'nde üçüncü oldu ve bronz madalyayı kazandı.

KONFERANS LİGİ YARATTILAR

Ancak maçtan çok, Belçikalı kaleci Thibaut Courtois'nın karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamalar konuşuldu. Mücadeleden bir gün önce "Gereksiz bir maç. Neden oynuyoruz bilmiyorum" ifadelerini kullanan Real Madrid kalecisi, karşılaşma sonrasında, UEFA ve FIFA'yı sert sözlerle eleştirdi. Courtois, şunları söyledi: "Üçüncülük maçı tamamen para için oynanan bir maç. Bu konuda dürüst olmalıyız. Oynamak için oynadık çünkü bu UEFA için ekstra bir para anlamı taşıyor. Şimdi de Konfeans Ligi'ni yarattılar.

UEFA OYUNCULARI UMURSAMIYOR

Hep aynı... Başka takımların Süper Lig istemesi canınızı sıkabilir. UEFA oyuncuları umursamıyor. Onların önemsedikleri tek şey cepleri. Her yıl bir Avrupa Şampiyonası ve bir Dünya Kupası... Biz asla robot değiliz! Sürekli maç sayısı artıyor, dinlenme zamanı kısalıyor ve kimse bizi umursamıyor. Sakatlanacağız! Oyuncuların 12 ay en üst seviyede devam edebilmesi için üç haftalık tatil yeterli değil. Konuşmazsak hiçbir şey değişmeyecek."

Belçikalı kaleci, geçen yıl kovid nedeniyle yaşanan sıkışık fikstüre de isyan etmişti.