UEFA Fransız kaldı

İngilizler, Şampiyonlar Ligi finalinde yaşanan güvenlik problemlerinden UEFA ve Fransız güvenlik yetkililerini sorumlu tuttu. Ceferin'in istifası istendi.

AKŞAM

Paris'te 36 dakika geç başlayan Şampiyonlar Ligi fi nalinden önce polisin, taraftarlara yönelik tavrı ve UEFA'nın organizasyon başarısızlığı gündemden düşmüyor. İngiliz basını, Fransız güvenlik makamlarını ve UEFA Başkanı Ceferin'i suçlarken, istifa talebinde de bulundu. İngiliz politikacılar da Fransız güvenlik birimlerini suçlayan açıklamalarda bulundu.

Fransız polisinin göz yaşartıcı gaz kullanmasından çocuk ve hamile kadınların da etkilendiği belirtilen haberlerde; sorumluların bulunup, cezalandırılması da istendi.

SAHTE BİLET KÖRÜKLEDİ

İngilizler, yaşananların 1980 Hillsborough felaketinde yaşananları akıllara getirdiğini ve polisin eylemlerinin felaketle sonuçlanmamasının bir şans olduğunu öne sürdü.

Fransız yetkililerin ve UEFA'nın taraftara yeterli bilgilendirmede bulunmadığı ve yanlış yönlendirildiği, sahte bilet satışının da olayları körüklediği belirtildi. Fransız polisi ise kalabalığın zor kullanma girişimine bu şekilde karşılık vermek durumunda kaldıklarını söyledi

THIAGO: TAM BİR KÂBUS

Olayların içinde kalan ve göz yaşartıcı gazdan nasibini alan Liverpool'un orta saha oyuncusu Thiago'nun eşi Julia Vigas yaşadıklarını şöyle anlattı:

Göz yaşartıcı gaz ve insan çığlıkları... Organizasyon hataları ve güvenlik eksikliği nedeniyle çok fazla korkutucu an yaşandı. Bize saldırmaya çalışan ve biletsiz stadyuma giren hırsız çeteleri tarafından sürekli tehdit edildik. Maçı izlemeden ayrılmak zorunda kaldık.