UEFA Avrupa Ligi'ni Villarreal kazandı, Beşiktaş ve Galatasaray yıkıldı

UEFA Avrupa Ligi'ni penaltı atışları sonucu Manchester United'ı 12-11 mağlup eden Villarreal müzesine götürdü. İspanyol ekibinin zafere ulaşması, Şampiyonlar Ligi bileti alan temsilcilerimiz Beşiktaş ve Galatasaray'ı ise olumsuz etkiledi. Siyah-Beyazlıların kuraya 3. torbadan katılması zora girerken Sarı-Kırmızılılar ise ön elemeye 2. turdan başlayacak. İşte detaylar...

Avrupa'nın kulüpler bazındaki ikinci büyük kupası UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon bu gece belli oldu. Polonya'daki Gdansk Stadı'ndaki mücadelede İngiltere'den Manchester United ile İspanya'dan Villarreal karşı karşıya geldi, dev final nefesleri kesti. 120 dakikası 1-1 sona eren karşılaşmada kazananı penaltılar belirledi. Villarreal, Manchester United'ı penaltılar sonucunda 12-11 mağlup ederek şampiyon oldu.

VİLLARREAL KAZANDI, BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY YIKILDI!

Nefes kesen karşılaşmadan çıkan sonuç, Türkiye'yi de yakından ilgilendirdi. Ülke puanında gerilemeye geçtiğimiz bir dönemde şiddetle Avrupa'da puanlara ihtiyaç duyan Türk futbolu için Avrupa Ligi'ni Manchester'ın (Premier Lig'i 2. sırada bitirdi ve Kupa 1'e zaten direkt katılıyor.) kazanması işimize gelecekti.

BEŞİKTAŞ'IN 3. TORBADAN GİRMESİ TEHLİKEDE

La Liga'yı 7. sırada bitiren ve Konferans Ligi bileti alan Villarreal, zafere ulaştı, Kara Kartal'ın Şampiyonlar Ligi'ne 3. torbadan girmesini tehlikeye attı. Beşiktaş'ın 3. ya da 4. torbada olması ön eleme maçların ardından netlik kazanacak. Shakhtar, Salzburg veya Benfica Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde elenirse, Beşiktaş, 3. torbada yer alabilecek.

GALATASARAY SEZONU ERKEN AÇACAK

Manchester United'ın kaybetmesi Galatasaray'ı derinden sarstı. Sezonu erken açacak olan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne 2. eleme turundan başlayacak. Sarı Kırmızılı ekibin şu anki muhtemel rakipleri: Celtic, PSV, Sparta Prag.

İŞTE GALATASARAY'IN AVRUPA YOLU

Galatasaray, Kupa 1'e 2. ön elemeden veda ederse Avrupa Ligi'nde 3. ön eleme turunu oynayacak. Sarı Kırmızılı ekip, Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda da elenirse, Konferans Ligi play-off'larına kalacak.