UEFA Avrupa Ligi finali için rota oluşturuldu

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplar belirlendi. Bu sezon final İspanya'nın Sevilla şehrindeki Ramon Sanchez-Pisjuan Stadı'nda oynanacak. 18 Mayıs'taki dev karşılaşmanın ardından şampiyon ortaya çıkacak.

AKŞAM

ŞAMPİYONLAR Ligi'nin ardından dün de UEFA Avrupa Ligi kuraları çekildi ve gruplar belli oldu. Avrupa Ligi'nde gruplarını 2'nci sırada bitiren 8 takım, Şampiyonlar Ligi'nde gruplarını 3'üncü sırada bitiren 8 takım ile son 16 turuna kalabilmek için play-off maçları oynayacak. Çift maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak olan Play-Off maçları, 17-24 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek. Grup karşılaşmaları, 16 Eylül'de oynanacak mücadeleler ile başlayacak, 9 Aralık tarihinde oynanacak maçlar ile sona erecek.

FİNAL 18 MAYIS'TA

UEFA Avrupa Ligi'nde 2021-2022 sezonu final mücadelesi, İspanya'nın Sevilla şehrindeki Ramon SanchezPizjuan Stadı'nda oynanacak. 18 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan final mücadelesini kazanan takım, organizasyonun yeni şampiyonu olarak kupayı müzesine götürecek. Öte yandan geçen sezon gösterdiği performans ile Villarreal'in kupayı müzeye götürmesinde büyük pay sahibi olan İspanyol oyuncu Gerard Moreno, organizasyonda 2020-2021 sezonunun en iyi oyuncusu seçildi. Moreno, oylamada Manchester United forması giyen Bruno Fernandes ve Edison Cavani'nin önünde yer aldı.