Turu Aslan'a Prag!

Cim-Bom, Avrupa Ligi'ne iyi bir kura ile start verdi. Temsilcimiz ilk maçını 15 Şubat'ta İstanbul'da; ikinci karşılaşmasını ise 22 Şubat'ta Prag'da oynayacak. Aslan, Sparta Prag ile daha önce oynadığı 4 maçtan 1 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgiyle sahadan ayrıldı.

AKŞAM SPOR

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde düzenlenen kura çekiminde G.Saray'ın Avrupa Ligi Play-Off turundaki rakibi belli oldu. Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'nu üçüncü sırada tamamlayarak Avrupa Ligi Play-Off'larına katılmayı hak eden Sarı-Kırmızılılar, Beşiktaş'ın eski oyuncusu Julien Escude'nin gerçekleştiği kura çekiminde Çek ekibi Sparta Prag ile eşleşti. CimBom, Play-Off turundaki ilk maçını 15 Şubat 2024'te İstanbul'da, rövanşı 22 Şubat 2024'te deplasmanda oynayacak. İki ayaklı mücadeleler sonunda kazanan takımlar, yoluna UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda devam edecek. Kaybeden kulüpler ise Avrupa macerasına veda edecek. Galatasaray, Avrupa kupalarında Sparta Prag ile 4 kez oynadı. Cim-Bom, Çek rakibine karşı 4 karşılaşmada 1 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgi aldı.

KOPENHAG'A ELENMİŞLERDİ

1893'te kurulan ve maçlarını Generali Arena'da oynayan Bordo-Beyazlılar, Çekya Ligi'nde 13 kez şampiyon olurken kupada da 7 kez ipi göğüsledi. Teknik direktörlüğünü Danimarkalı çalıştırıcı Brian Priske'nin yaptığı Sparta Prag, 19 haftası geride kalan Çekya Ligi'nde zirvede yer alıyor. Bu sezon Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi'nde başlayan fakat G.Saray'ı gruplarda geride bırakan turnuvanın sürpriz takımı Kopenhag'a takılan Sparta Prag, yoluna Avrupa Ligi gruplarında devam etti. Çekya ekibi; C Grubu'nda Rangers, Real Betis ve Aris Limassol ile mücadele etti. 6 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Sparta Prag, 10 puanla grubunu ikinci sırada tamamladı.

BU SEZON EVDE KAYBETMEDİLER

Hem Çekya hem de UEFA Avrupa Ligi'nde bu yıl kendi evlerinde yenilgi yüzü görmeyen Sparta Prag dirençli futboluyla öne çıkıyor. Sparta Prag, ligde kendi sahasında oynadığı 9 maçı da kazandı. Avrupa arenasında ise iç sahada oynadığı 4 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik elde etti. 25.4 yaş ortalamasına sahip olan Sparta Prag'ın güncel kadro değeri 44 milyon 650 bin euro. 3-4-3 sistemi ile oynayan Çek ekibinin en değerli oyuncusu ise 5 milyon euro ile ön libero Ladislav Krejci... 27 yaşındaki sol kanat Lukas Haraslin, oynadığı 24 maçta 11 gol, 5 asistlik performansı ile kulübün önemli futbolcularından. Takımın diğer tehlikeli isimleri ise şöyle: Vindahl-Jensen, Panak, Sorensen, Krejci, Wiesner, Sadilek, Kairinen, Rynes, Birmancevic ve Kuchta.