Türklerin Fransa çıkarması

Şampiyon Lille'in attığı 64 golün 38'inde milli yıldızlarımız Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in imzası var. Paris Saint Germain gibi yıldızlar topluluğunu geride bırakıp, Fransız ekibine tarihi bir şampiyonluk getiren milli oyuncularımız ülkemizi sevince boğdu. Ama hiçbiri Fransa'da yılın 11'ine alınmadı.

AKŞAM

Burak Yılmaz,Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik ve Mustafa Kapı'nın Lille forması altında, Fransa Ligue 1'de şampiyonluğa ulaşması ülkemizi sevince boğdu. Ancak Profesyonel Futbolcular Ulusal Birliği, Profesyonel Futbol Ligi Yönetimi ve CANAL+ tarafından ortaklaşa belirlenen sezonun en iyi ilk 11'ine Lille'in 64 golün 38'inde imzası olan Burak (16 gol - 5 asist), Zeki (3 gol - 3 asist) ve Yusuf'un (7 gol - 4 asist) alınmaması ise şok etkisi yarattı. Bu skandalın ardından kulübün forma sponsoru Boulanger'in de paylaştığı görselde hiçbir Türk oyuncuya yer verilmemesi dikkatlerden kaçmadı. Lille sokaklarında ise Burak Yılmaz tezahüratları yapıldı.

BURAK YILMAZ MANŞETLERDE

Lille'in büyük başarısı Fransa basınında geniş yer buldu:

Le Figaro: "Burak, Lille'i şampiyonluğa götürdü." Mediacongo: "PSG'nin saltanatına son verildi. Kral Burak Yılmaz'ın şampiyonlukta payı büyük."

RMC Sport: "Bu başarının mimarları Galtier, Burak ve Campos."

L'Equipe: "David ve Yılmaz'ın sayesinde Angers'i neredeyse sarsılmadan mağlup eden Lille, inanılmaz bir sezonun sonunda tarihinde dördüncü şampiyonluğunu elde etti."

BBC Sport: "Takımın en iyisi 35 yaşındaki Burak."

France Info şampiyonluk haberinde ise Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik ve Mustafa Kapı'nın "Y" fotoğrafını kullandı.

"ÇOK ŞÜKÜR MAHCUP OLMADIK"

Maç sonrası göz yaşlarını tutamayan Burak Yılmaz, "Çok gururluyuz. Bütün ülkeme, canım ülkeme selam olsun. Bize 'Bizim çocuklar' dediniz. Desteklerinizi ve dualarınızı esirgemediniz. Biz buradaki görevimizin farkındaydık. Çok şükür ki mahcup olmadık" ifadelerini kullandı. Yusuf Yazıcı, "İyi günümüzde, kötü günümüzde hep yanımızdaydınız. Koca ülke tek yürek olup bizi sevginizle sardınız. Hakkınızı ödeyemeyiz. Bu başarı hepimizin. Doyasıya kutlayalım" dedi. Zeki Çelik de Twitter hesabından şampiyonluk kutlamasına ilişkin fotoğraflar paylaşarak, "Hak ettiğimizi alınca biz" yorumunda bulundu.

"ANNECİĞİM ŞAMPİYON OLDUM"

Burak Yılmaz, şampiyonluk kutlamaları esnasında telefonda annesi ile görüntülü konuştu, Yılmaz'ın yanına o esnada hocası Galtier geldi. Hocasına sarılan Burak, annesine şu sözleri söyledi: "Anne, bak hocam! Anneciğim şampiyon oldum valla. Çok iyi oldu anne. Öpüyorum."

VEDA TADINDA PAYLAŞIM

Burak, takım arkadaşları Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik ile ilgili paylaşımlar yaptı. Yusuf ile bir fotoğrafını paylaşan Yılmaz "Yolun açık olsun. Allahım hep kalbine göre versin" notunu yazdı. Burak, Zeki için ise "Bundan sonraki yolunda kalbin gibi tertemiz olur inşallah aslan Zeki'm" paylaşımında bulundu. Burak'ın bu paylaşımları sosyal medyada Lille'den ayrılacağı yönünde yorumlandı.

SEZONUN GOLÜ BURAK'TAN

Burak'ın Lens'e attığı gol, sezonun en güzel golü seçildi. Öte yandan Avrupa'nın 5 büyük liginde oynayan 35 yaş üstü oyunculardan sadece Ronaldo (29), Burak'tan (16) fazla gol attı. Lille şampiyon olurken 21 farklı oyuncu bu sezon forma giydi.