Türkiye'ye Şampiyonlar Ligi müjdesi: Yeni format geliyor

Şampiyonlar Ligi'ne yeni format geliyor. Avrupa'da çıkan iddialara göre UEFA, Şampiyonlar Ligi için takım sayısını artıracak ve 36 takıma çıkaracak. Ülke puanındaki sıkıntı sebebiyle Devler Ligi'ne direkt katılım sorunu bulunan Türkiye için 36 takımlı yeni Şampiyonlar Ligi formatı, bütün kapıları açacak.

AKŞAM

İspanyol basını, UEFA'nın, 2024-2025 sezonundan itibaren Şampiyonlar Ligi'ndeki takım sayısını 36'ya çıkarma kararı sonrasında direkt katılım sağlayacak ülkelerden birinin Türkiye olduğunu yazdı.

TÜRKİYE'Yİ SEVİNDİRECEK YENİ ŞAMPİYONLAR LİGİ FORMATI

Doğrudan katılım katsayısına sahip olmayan ancak yakın olan ülkelerin şampiyonu, yeni formatta direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne girecek. Bu karar bize yarıyor. Aynı zamanda Devler Arenası'nda "dörtlü final" uygulaması da 2024-2025'te geçerli olacak.

EUROLEAGUE'DE OLDUĞU GİBİ

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, konuyla ilgili, "Tıpkı basketbolda Euroleague'de olduğu gibi yarı final ve final aşamalarının final-four (dörtlü final) formatında oynanması üzerine çalışıyoruz.

Dünyanın önde gelen spor turnuvalarında da dörtlü final uygulanıyor. Çift maçlı yarı finallerde iç saha maçı oynayacak takımların gelirlerini telafi etmek dahi bu sistemle mümkün olabilir. Bunu da 2024-2025'ten önce uygulamamız mümkün değil" demişti.