Türkiye'ye gitmeyin!

Uluslararası Futbolcular Birliği, oyuncuları 7 ülkeye transfer olmaması konusunda uyardı. Bu ülkeler arasında Türkiye de yer aldı!

AKŞAM

Uluslarası Futbolcular Birliği (FIFPRO), bu yaz Türk kulüplerine imza atacak oyuncuları uyardı. Futbolcuların sözleşmelerindeki maaşları almakta zorlandığını belirten sendika, Türkiye'yi transfer yapılmaması gereken 7 ülke arasına dahil etti.

FIFPRO'nun tavsiye niteliğindeki açıklamasında, Türk kulüplerinin sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmedikleri belirtildi. Özellikle son dönemde bu yöndeki iddiaların arttığı da ifade edildi.

Listedeki diğer ülkeler arasında Çin, Suudi Arabistan, Romanya, Libya, Cezayir ve Yunanistan İkinci Ligi yer alıyor. FIFPro, "Romanya ve Türkiye'de, birden fazla kulüpte sözleşme ihlalleri ve maaş ödemelerinde gecikme dahil olmak üzere uzun süredir tekrar eden sorunlar yaşanmaya devam ediyor." açıklamasını yaptı. Son dönemde ülkemizde forma giyen birçok futbolcu, kulüplerini FIFA'ya şikayet etmişti. Dava dosyalarının sayısı hızla artıyor.